Wilder Kaiser

Als een echte keizer torent de Wilder Kaiser hoog uit boven de vakantieregio. Door lokale inwoners wordt de bergketen ook wel 'Koasa' genoemd.

Geniet van een afwisselende vakantie aan de Wilder Kaiser in de dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll. Deze dorpen liggen aan de zuidkant van de 'Koasa', zoals de bergketen genoemd wordt door de lokale bevolking, en zijn in de zomer de ideale uitvalbasis voor wandelingen in de natuur en over delen van de Adelaarsweg. Ook de attracties Hexenwasser en Ellmi's Zauberwelt zijn erg populair bij gezinnen in de zomermaanden. Winterliefhebbers kunnen zich uitstekend vermaken bij het grootste skigebied van Oostenrijk: Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Er wacht meer dan 280 km aan pistes en meer dan 10 bergtoppen op u. Ook fans van langlaufen en rodelen vermaken zich prima hier. Zomer

  • Nabij het Kaisergebergte natuurgebied vindt u de vier vakantiedorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll. Samen bieden zij 400 km aan wandelpaden aan de voet van de Wilder Kaiser. Ga met het hele gezin wandelen of beklim een berg van 2.100 m. Door dit gebied lopen de eerste drie etappes van de Adelaarsweg. Ook de driedaagse tour rond de Wilder Kaiser is zeer indrukwekkend.
  • In de regio Wilder Kaiser zijn gezinnen meer dan welkom. De zes avonturenparken Hexenwasser in Hochsöll, Ellmis Zauberwelt in Ellmau, KaiserWelt in Scheffau, Alpinolino in Westendorf, Filzalmsee in Brixen en de Hohe Salve zijn goed bereikbaar per berglift en grotendeels toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Bovendien biedt de regio een aantrekkelijk en divers programma voor kinderen en is er kinderopvang gedurende de dag.
  • Het Kaisergebergte is tot ver over de landsgrenzen bekend als een aantrekkelijk maar veeleisend klimgebied. De moeilijkheidsgraad van de routes bij de Schleier Wasserfall en in Achleiten is minimaal 5a.
  • In Ellmau am Wilden Kaiser bevinden zich twee golfbanen, de 27-holes golfbaan Wilder Kaiser en de 9-holes golfbaan Mühlberghof.

Winter

  • SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is met 288 km piste een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Door de mogelijkheid van kunstmatige besneeuwing op ruim 210 km piste, is sneeuwzekerheid gegarandeerd. In Söll kunt u ook 's avonds afdalingen maken op 10 km verlichte pistes.
  • Funpark Intersport Kaiserpark heeft een aantal afwisselende obstakels, die volop uitdagingen bieden aan freestylers.
  • Dankzij de kinderopvang in Ellmau, Going en Scheffau kunnen ouders ook een dag(deel) zonder kinderen de pistes van SkiWelt Wilderkaiser-Brixental verkennen.
  • Rondom de dorpen doorkruist 113 km aan geruimde winterwandelpaden het winterlandschap, waardoor u de omgeving uitstekend te voet kunt verkennen. In de nabije omgeving vinden ook sneeuwschoenwandelaars en tourskiërs tal van voorzieningen.
  • Op de 80 km lichte tot middelzware loipen voelen zowel beginnede als gevorderderde cross country skiërs zich thuis.
  • Op de drie rodelbanen in de regio kunt u spectaculaire afdalingen maken. Twee verlichte rodelbanen zijn ook in de avonduren geopend.

Geniet van een afwisselende vakantie aan de Wilder Kaiser in de dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll. Deze dorpen liggen aan de zuidkant van de…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Wilder KaiserAlle activiteiten+
© TVB Wilder Kaiser
© Tirol Werbung/Jens Schwarz
Zwemmeer Going, © TVB Wilder Kaiser/Peter von Felbert
Zwemmeer Going
© Wilder Kaiser
© TVB Wilder Kaiser/Peter von Felbert

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Wilder Kaiser


Alle vakantiewoningen in Wilder KaiserAlle hotels in Wilder Kaiser

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Wilder Kaiser

Toon meer +
Aankomst Wilder Kaiser

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 35, Ellmau, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.