Wildschönau

In het uiterste westen van de Kitzbüheler Alpen ligt het pittoreske Wildschönau met de vier kerkdorpen Niederau, Oberau - Mühltal, Auffach en Thierbach.

Wildschönau is gelegen in het westen van de Kitzbüheler Alpen, op ongeveer 1.000 meter hoogte. De vier kerkdorpen Niederau, Oberau - Mühltal, Auffach en Thierbach bestaan uit mooie boerderijen waar bezoekers een kijkje kunnen nemen bij melkveehouders en kaasmakerijen. Wildschönau staat ook bekend als het dal van de muziek dankzij het huisvesten van een muziekschool en vele fanfares, koren en muziekgroepen. In de winter kunnen skiërs en snowboarders hun hart ophalen in het Alpbachtal Wildschönau skigebied, een van de meest populaire resorts in het Tiroler Unterland. De hoogste berg in de regio Wildschönau, de Großer Beil (2.309 m), wordt gebruikt voor skitochten in de winter en voor wandelingen in de zomer. Een bezienswaardigheid die zeker een bezoek waard is, is Schaubergwerk Lehenlahn, een voormalig zilvermijn daterend uit de Middeleeuwen.

Zomer

 • Het dorp Wildschönau ligt in het gelijknamige, 24 km lange, hooggelegen dal en telt ongeveer 300 km gemarkeerde wandelpaden. De 46 berghutten en restaurants zorgen er voor dat u ook op culinair gebied niets tekort komt.
 • De regio wordt doorkruist door 70 km mountainbikepaden. Voor een meer ontspannen rit, kunt u een e-bike huren.
 • In het wapen van Wildschönau staat een draak, die volgens de legende het dal bewoonbaar heeft gemaakt. In de Drakenclub krijgen kinderen spannende verhalen over het gebied te horen. Tijdens het brood bakken op een boerderij en het bouwen van hutten en stuwdammen in de wildernis, maken ze kennis met de cultuur.
 • In het Wildschönauer bergbad is zwemplezier gegarandeerd. Ook een wandeling door de Kundler kloof, die Wildschönau met het dal van de Inn verbindt, zorgt voor verkoeling op warme dagen.
 • Als u van avontuur houdt, is een bezoek aan de Natur-Hochseilgärten Zauberwinkl, met trajecten tot 21 m hoogte, een aanrader.
 • In het eerste Tiroler Holzmuseum in Auffach worden meer dan 3.000 houtsnijwerk tentoongesteld, uiteenlopend van een oude handgemaakte radio tot leren schoenen met houten zolen.
 • Het Bergbauernmuseum Wildschönau en de talrijke festiviteiten geven een beeld van de boerentradities van het Wildschönau. Een hoogtepunt is het grote Wildschönau Talfest in augustus, dat vele bezoekers trekt.

Winter

 • Sinds het winterseizoen 2012-2013 kunt u in skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau skiën op 145 kmpistes. De plaatselijke skischolen hebben speciale cursussen voor beginners en mensen die het skiën na jaren weer willen oppakken.
 • In het Family-Park Schatzberg leven snowboarders een free skiërs zich uit op boxen, kickers, wallrides en een 130 m lange halfpipe.
 • In Wildschönau vindt u 50 km aan langlaufloipen in de klassieke en skating variant. Een hoogtepunt is de idyllische hoogteloipe op de Schönangeralm.
 • Naast de piste ligt circa 40 km geprepareerde winterwandelpaden. Ook het maken van sneeuwschoenwandelingen behoort tot de mogelijkheden.
 • De ongeveer 5 km lange rodelbaan op de Schatzberg is slechts één van de rodelbanen in de regio.
 • Ook 's winters kunt u avonturen beleven in de Natur-Hochseilgärten Zauberwinkl, dat zich met trajecten tot 21 m hoogte, één van de hoogste en meest spectaculaire hochseilgärten van Europa mag noemen.

Wildschönau is gelegen in het westen van de Kitzbüheler Alpen, op ongeveer 1.000 meter hoogte. De vier kerkdorpen Niederau, Oberau -…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Wildschönau


Alle activiteiten+
© Stefan Gruber
© Tirol Werbung/Alexander Ziegler
© Wildschönau Tourismus
© Wildschönau Tourismus/M. Auer
© Wildschönau Tourismus

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Wildschönau


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Wildschönau

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hauserweg, Oberau 337, Wildschönau - Oberau, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.