© Toni Niederwieser
© Toni Niederwieser

Chalet- en almhuttendorpen in Tirol: een mix van traditioneel en modern

Wandelaars, bergbeklimmers en skiërs genieten van de ongerepte natuur, zuivere berglucht en vergeten even alles om zich heen… In uw eigen houten Tiroler hut midden in de bergen komt u heerlijk tot rust.

Traditioneel, eenvoudig of of exclusief - de hutten en chalets op de alpenweiden en in de bergen van Tirol zijn net zo divers als de vakantieganger. Wat ze allen gemeen hebben, is de link met de regio en de natuur. In het interieur wordt veelal gebruik gemaakt van traditionele patronen, stoffen en decoratie. Een verblijf in de chalet- en almhuttendorpen in Tirol is het hoogtepunt van uw vakantie. 

Huttendorp Fallerschein, Stanzach im Lechtal


© Hüttendorf Fallerschein

Het almdorp Fallerschein is met ca. 40 blokhutten het grootste almdorp van Tirol. De almen met hun groene weiden, ruisende beekjes, steile hellingen, alpenweiden en blokhutten zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier is ook de Sennerstüberl, dat zeker een bezoek waar is. Op een traditionele houtkachel bereidt de gastheer heerlijke Tiroler specialiteiten. De ingrediënten komen voornamelijk van de eigen boerderij. Daarnaast is Fallerschein een ideaal startpunt voor uitgebreide bergwandelingen en -tochten.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.