Blikvanger: de festivalparade in Pfunds gaat over de Inn en door de historische brugtoren, © TVB Tiroler Oberland / Kurt Kirschner
Blikvanger: de festivalparade in Pfunds gaat over de Inn en door de historische brugtoren, © TVB Tiroler Oberland / Kurt Kirschner

Almabtrieb en schapenstoet Pfunds

Pfunds, 19.09.2020

Nadat de schapen zijn teruggekeerd van de almen naar Pfunds, worden ze geschoren. De Almabtrieb en 'Schafsschoad' in het Tiroler Oberland wordt groots gevierd met muziek en culinaire hoogstandjes.

Let op: Door de huidige situatie rondom COVID-19 en de daarbij behorende regelgeving en maatregelen kunnen er op korte termijn wijzigingen of annuleringen van evenementen plaatsvinden.

Ongeveer 400 bergschapen worden van de almen naar het dal in Pfunds gedreven. Om 10.00 uur komen ze aan in het dorp. Op de Ensplatz vindt de verdeling van de kudde plaats, waaarbij de schapen terugkeren naar hun eigenaars. Terwijl de dieren worden geschoren, start de muziek. Op het festival wordt er, naast muziekentertainment, lekkernijen geserveerd, zoals de typische Schöpsernes (schapenvlees) en gegrilde specialiteiten.

Bij hun aankomst in Pfunds worden de schapen geschoren, © TVB Tiroler Oberland / Kurt Kirschner
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

Gratis

Evenementlocatie


6542 Pfunds

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.