Het Gauders Fest is de grootste kostuumparade van Oostenrijk, © Zillertal Bier
Het Gauders Fest is de grootste kostuumparade van Oostenrijk, © Zillertal Bier

Gauder Fest Zillertal

Zell am Ziller, 01.05.2024 - 05.05.2024

In het eerste weekend van mei verandert Zell am Ziller in een feestelijke verkleedpartij. Het traditionele Gauder Fest wordt tegenwoordig beschouwd als de grootste kostuumparade van Oostenrijk.

Zo veel Lederhosen, Janker en Tiroler hoeden ziet u zelden op een dag. Door het grote aantal deelnemers aan het jaarlijkse Gauder Fest is het evenement uitgeroepen tot de grootste kostuumparade van Oostenrijk. Vanaf eind april verzamelen duizenden toeschouwers zich langs de kant van de wegen in Zell am Ziller. Hier hopen zij een glimps op te vangen van de mooi geklede deelnemers van de parade. 

Het Gauder Fest wordt officieel geopend met het traditionele bier tappen door de burgemeester en de daarbij horende Gambrinus speech. Hoogtepunten van het evenement zijn onder andere het 'Licht ins Dunkel'-gala van het radiostation ORF Tirol, het traditionele Gauder-zeskamp, de Gauder markt, de dieren-tentoonstelling op zaterdag en de open-air voorstelling op zondag. Op het feestplein, sportveld en het plaatselijke paviljoen wordt er dagelijks een gevarieerd programma aangeboden voor jong en oud. Tijdens het evenement zijn er op verschillende locaties ook live muziekconcerten te vinden. 

Zo veel Lederhosen, Janker en Tiroler hoeden ziet u zelden op een dag. Door het grote aantal deelnemers aan het jaarlijkse Gauder Fest is het…

toon meertoon minder
Jong en oud neemt deel aan de kostuumparade van het Gauder Fest, © Zillertal Bier
Grote plattegrond openen

Data

01.05.2024 - 05.05.2024

Prijsinformatie

13,- tot 85,-

De toegang tot het buitenterrein bedraagt € 14,-. Alle andere toegangsprijzen zijn afhankelijk van het programma onderdeel en eventuele zitplaatsreserveringen, tussen de € 10,- en € 81,- plus € 4,- verzendkosten. Meer informatie vindt u hier.

Evenementlocatie

Zell am Ziller
6280 Zell am Ziller

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6280 Zell am Ziller, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Contact

Zell-Gerlos, Zillertal Arena
6280 Zell am Ziller

Meer evenementen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.