Hahnenkammrennen Kitzbühel, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Hahnenkammrennen Kitzbühel, © Tirol Werbung/Jens Schwarz

82e Hahnenkamm-Rennen

Kitzbühel, 17.01.2022 - 23.01.2022

Zoals altijd zijn ook dit jaar de Hahnenkamm-Rennen het hoogtepunt van de winterse wereldkampioenschappen. De beste skiërs strijden tegen elkaar op de beroemde Streif in Kitzbühel. Dit jaar is het de 82e editie.

Ze is beroemd, berucht, gevreesd en geliefd: de spectaculaire afdaling van de Streif. Duizenden bezoekers uit verschillende landen komen naar de wereldberoemde Hahnenkamm-race op de Kitzbühel om de beste skiërs van de wereld toe te juichen. De Streif is een van de moeilijkste afdalingen in de wereld: hellingen tot 85 procent, snelheden van 140 kilometer per uur en sprongen tot 80 meter lengte op de "muizenval" spreken voor zich. 

Woensdag strijden de junioren als eerste. Op vrijdag en zaterdag staat de Hahnenkamm-afdaling in een dubbele editie op het programma. En zondag rijden de slalomrenners op de Ganslernhang. De Super-G afdaling zal i.v.m. het gewijzigde programma vanwege de coronasituatie op een andere locatie plaatsvinden.

Voor Kitzbühel zijn niet enkel de sportieve prestaties het hoogtepunt van het WK, maar ook gezelligheid die de wedstrijden met zich meebrengen. Sportsterren van over de hele wereld verschijnen in de Gamsstadt en trekken hordes verslaggevers aan.

Tip voor aankomst: komt u met de auto, dan is er een grote parkeerplaats in Oberndorf en in Kirchberg. Daarna kunt u met de gratis pendeltreinen van de Bundesbahn naar Kitzbühel. Met het 'ÖBB Hahnenkamm Kombiticket' reizen bezoekers ook met de Oostenrijkse spoorwegen naar Kitzbühel. 

Hahnenkammrennen Kitzbühel, © Jürgen Klecha
Grote plattegrond openen

Data

17.01.2022 - 23.01.2022

Prijsinformatie

Info over prijzen en tickets vindt u hier. De voorverkoop zal eind van de herfst beginnen. 

Evenementlocatie

Kitzbühel
6370 Kitzbühel

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6370 Kitzbühel, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.