© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus

Stuiben waterval

De Stuiben waterval in Umhausen in het Ötztal, is een van de mooiste natuurwonderen van de provincie. De imposante waterval stort over twee steile rotswanden naar beneden en is met zijn 159 meter de grootste waterval van Tirol. Door de nevelwolken van het water kreeg de waterval de naam ‘Stuibenfall’. Het verhaal begon 9.000 jaar geleden, toen de Horlachbach in Neder-Thai werd geblokkeerd door een aardverschuiving en het water zich via een andere route een weg door het landschap baande. Hierdoor ontstond een van de meest indrukwekkende natuurlandschappen van Tirol. Middels trappen en aangelegde paden kunnen de bezoekers de waterval van dichtbij bewonderen. Na een tocht over ongeveer 700 treden, een 80 meter lange hangbrug en langs diverse uitkijkplatforms bereikt de wandelaar het beginpunt van de waterval. Als u op zoek bent naar iets speciaals, dan moet u de waterval 's nachts bezoeken. In de zomer is de waterval elke woensdag tot 24 uur verlicht.

© Ötztal Tourismus
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

… het een geweldige ervaring is om deze grote waterval te horen, zien en voelen. Op warme zomerdagen zorgt de waterval voor verkoeling. Wie meer actie wilt, bezoekt het kletterbaan.

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

De waterval is het hele jaar door gratis toegankelijk. In de winter wordt de weg vrijgemaakt, maar is het eerste platform van de Stuiben waterval niet begaanbaar.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.