Stuibenfall, © Ötztal Tourismus
Stuibenfall, © Ötztal Tourismus

Stuiben waterval

Waar kun je de machtige natuurkrachten het best ervaren? De Stuibenfall in het Ötztal is de hoogste waterval van Tirol. Bezoekers kunnen dichtbij komen op het nieuwe pad- en platformsysteem, maar via de via ferrata beleef je de waterval van nog dichterbij.

De Stuiben waterval in Umhausen in het Ötztal, is een van de mooiste natuurwonderen van de provincie. De imposante waterval stort over twee steile rotswanden naar beneden en is met zijn 159 meter de grootste waterval van Tirol. Door de nevelwolken van het water kreeg de waterval de naam ‘Stuibenfall’. Een nieuw padenstelsel, bestaande uit 700 treden, een 80 meter lange hangbrug en meerdere uitkijkplatforms op verschillende hoogtes, kunnen bezoekers van alle kanten het natuurschouwspel bewonderen. De Stuibenfall is van boven en onder te bereiken: vanaf de parkeerplaats Bischoffsplatz op de landweg richting Niederthai is de voet van de waterval in 30 tot 60 minuten te bereiken, ook met een kinderwagen. Als u bovenaan wilt beginnen, start u op de parkeerplaats Sennhof in Niederthai en wandelt u vanaf daar over het brede veldpad langs de Horlachbach naar Gasthof Stuibenfall en verder naar de waterval. Nog dichterbij kom je op de 450 meter lange via ferrata, met als hoogtepunt een touwbrug direct over de kop van de waterval. Het hele jaar door is de Stuibenfall elke woensdagavond tot middernacht verlicht.

De Stuiben waterval in Umhausen in het Ötztal, is een van de mooiste natuurwonderen van de provincie. De imposante waterval stort over twee…

toon meertoon minder
Stuibenfall, © Ötztal Tourismus
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

… het een geweldige ervaring is om deze grote waterval te horen, zien en voelen. Op warme zomerdagen zorgt de waterval voor verkoeling. Wie meer actie wilt, bezoekt het kletterbaan.

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Parkeerplaats Bischoffsplatz (betaald parkeren) in Umhausen
Parkeerplaats Sennhof (betaald parkeren) in NiederthaiAankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 24, Umhausen, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.