Klettersteige in Tirol, © Tirol Werbung / Frank Stolle
Klettersteige in Tirol, © Tirol Werbung / Frank Stolle

Klettersteige in Tirol

Wie zonder veel klimervaring op alpine terrein wil klimmen, is op goed gezekerde klettersteige aan het juiste adres. Hier beleven beginners en gezinnen geweldige bergavonturen en klimtochten naar de top. Veel regio's in Tirol beschikken over dergelijke steige.

Traptreden, ijzeren ladders en stalen touwen zijn de zekeringen waarmee de klimmer zich op de klettersteig voortbeweegt. De Italiaanse term via ferrata (ijzerweg) dekt de lading daarom perfect. Doorgaans komen klimmers dan ook sneller vooruit dan tijdens het sportklimmen. Klettersteige worden in de moeilijkheidsgraden A (eenvoudig) tot E (extreem moeilijk) ingedeeld. De makkelijkere klettersteige zijn vaak ook voor niet-klimmers geschikt, maar vereisen wel een goede wandelconditie. Een uitrusting in de vorm van een klimharnas, helm, klettersteigset met valdempers, handschoenen en geschikte schoenen is in de meeste gevallen noodzakelijk. Touwbruggen, overhangingen en ook bergtunnels maken klettersteige tot een (goed gezekerd) avontuur.

Evaring vereist 

Met een beetje oefening kunnen ook beginners zich wagen aan een van de vele klettersteige in Tirol. Het niveau van de route kies je afhankelijk van je conditie en ervaring. Maar let op: ga nooit onvoorbereid op pad in de bergen. Doe eerst ervaring op en train je vaardigheden op de avontuurlijke klettersteige in Tirol.

Traptreden, ijzeren ladders en stalen touwen zijn de zekeringen waarmee de klimmer zich op de klettersteig voortbeweegt. De Italiaanse term via…

toon meertoon minder
Tips voor beginners

Ontdek nu
Klettersteigen
Tips voor profs

Ontdek nu
Klimgebied Lienzer Dolomiten, © Tourismusverband Osttirol
Klimgebied Lienzer Dolomiten
© Tirol Werbung/Robert Pupeter
Arlberger Klettersteig, © Tourismusverband St. Anton am Arlberg
Arlberger Klettersteig
© TVB Paznaun-Ischgl
Klettersteig Lachenspitze, © Tirol Werbung/Peter Neusser
Klettersteig Lachenspitze

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.