Klimmen bij de Muttekopfhütte, © Tirol Werbung/Peter Neusser
Klimmen bij de Muttekopfhütte, © Tirol Werbung/Peter Neusser

Top klimroutes in Tirol

Duizenden sportklimroutes, honderden multi-pitch-tochten, talloze boulderavonturen en vele klimparcours: de Tiroler klimgebieden bieden een ongelooflijke verscheidenheid aan klimmogelijkheden op alle niveaus in 'Climbers Paradise Tirol'. Ook enkele Europese topbestemmingen voor klimsporters zijn hier te vinden.

Het alpine klimmen kent in sommige Tiroler regio's een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het is dan ook geen wonder dat de passie voor bergklimmen zich verspreid over de hoogste bergtoppen door heel Tirol. Klimmers uit heel Europa komen naar Tirol om onder andere de uitdagende route bij de Schleier-waterval in het Kaisergebergte te trotseren, die tot een van de moeilijkste klimtochten ter wereld behoort.  

In Tirol zijn niet alleen ervaren klimmers welkom. Ook beginners en gezinnen met kinderen vinden dankzij de duizenden klimroutes een geschikte en gemakkelijke route die ideaal is voor een eerste klimpoging. Dit kan een natuurlijke rots in een klimtuin zijn, maar ook een keienmuur in een van de vele klimhallen die Tirol rijk is. Ervaren trainers staan klaar om je omhoog te helpen en het voordeel van indoor klimmen is dat het weer geen rol speelt. De hogetouwenparcours met hun avontuurlijke routes zijn bijzonder geschikt voor grotere groepen en families. En wie niet bang is voor de kou, vindt ook in de winter voldoende klimmogelijkheden - bij de talloze ijsvallen in Tirol die soms wel 250 meter hoog zijn.

Het alpine klimmen kent in sommige Tiroler regio's een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het is dan ook geen wonder dat de passie voor bergklimmen…

toon meertoon minder

Top klimregio's van A tot Z

De beste tips voor klimmen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.