Bergwandeling Kals am Großglockner - Lucknerhaus, © Osttirol Werbung/Isep
Bergwandeling Kals am Großglockner - Lucknerhaus, © Osttirol Werbung/Isep

Bergwandeling
Kals am Großglockner – Lucknerhaus

Gevarieerd en met een prachtig uitzicht leidt deze tocht de wandelaars van Kals am Großglockner door een lariksbos naar de idyllische Greiwiesen en naar de Greibühel (2.244 meter). Hier heeft u prachtig uitzicht op het Kalsertal en delen van het Ködnitztal, met aan de noordkant de machtige Großglockner. Met blik op de 'koning van de oostelijke Alpen' gaat het omlaag naar het Lucknerhaus. Als klap op de vuurpijl wacht u het 2.250 meter lange themapad 'BergeDenken' met tien stations. Het motto: 'Alles wat we zijn komt uit onze gedachten; met hen vormen we de wereld'.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Kals am Großglockner

Eindbestemming

Lucknerhaus/rondwandeling 'Glocknerspur – BergeDenken'

Eindpunt

Lucknerhaus

Bergketen

Glocknergroep

Lengte

10 km

Totale wandeltijd

5 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.244 m1.325 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.022 m
Hoogtemeters afdaling430 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Glocknerhaus of bij het stadskantoor in Kals

Rustmogelijkheden

  • Lucknerhaus (begin februari tot midden oktober)
  • diverse herbergen in Kals

Downloads

Routebeschrijving

Wandel dalinwaarts vanaf het Glocknerhaus (het informatiepunt bij het Nationaal Park) in Kals langs de dalweg naar de wijk Kals Burg, naar de Burger Hof en steek de Burger Bach over. Ga direct daarna rechtsaf een toegangspad in (Greibühel). En vervolgens over het bospad langs de beek in het dal. Na de rotskapel steekt de route opnieuw de Burger Bach over en gaat zachtjes omhoog in diverse bochten. De route gaat verder op een breed voetpad (Greiwiesen). Al snel weer verandert het weer in een bospad, waar u naar korte tijd weer rechtsaf slaat naar het wandelpad (Greiwiesen). Vervolgens slaat de route linksaf een pad op (Greiwiesen). Terug naar een toegangsweg hoger gelegen, maar zorg ervoor dat u niet het pad aan de linkerkant mist (Greiwiesen). Het pad slingert nu snel en vrij steil bochtig omhoog en vervolgens matig steil door een lariksbos richting het noordoosten naar de Greiwiesen. Vanaf hier gaat het langzaam stijgend naar de Greibühel (2.244 meter) waar u op een kruispunt terecht komt. Bij het kruispunt gaat u verder in de richting 'Ködnitztal, Lucknerhaus' en de route gaat gestaag naar beneden. Het pad doorkruist glooiende hellingen en leidt uiteindelijk door het bos en begroeing naar het Lucknerhaus. Het themapad 'BergeDenken' begint op de wandelparkeerplaats achter het Lucknerhaus. Dit pad leidt een lichtjes het dal in en steekt vervolgens de Ködnitzbach over om links van de beek terug te gaan; tenslotte draait het terug naar de rechtserkant van de beek in de oorspronkelijke route - en vervolgens terug naar voor het Lucknerhaus.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kals am Großglockner – Lucknerhaus (47.00109,12.64461)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.