Themawandeling Waterwandelpad Umbalfälle, © Tirol Werbung/W9 studios
Themawandeling Waterwandelpad Umbalfälle, © Tirol Werbung/W9 studios

Themawandeling
Waterwandelpad Umbalfälle

Het element water is de constante metgezel tijdens deze wandeling aan het bovenste deel van het Virgental in Osttirol. Vanaf Hinterbichl leidt het waterwandelpad naar de ruige en luid brullende Isel in het smal gesneden Umbaltal. De Isel is afkomstig van de Umbalkees aan de westelijke uitlopers van het Großvenediger-massief en wordt beschouwd als de belangrijkste rivier van Osttirol. De sensatie en spanning stijgt boven de Islitzer Alm, waar de wilde rivier zich over verschillende secties naar beneden stort en een constante miststraal in de lucht creëert. Verschillende platforms geven uitzicht op de terrassen waar de Isel zich verzamelt, om vervolgens weer een paar meter naar beneden te stromen. Vanwege de frisse berglucht werd in de jaren twintig het Weense jongenskoor hier naar toe gestuurd in de zomer - dit was de basis voor toerisme in Hinterbichl. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Houd er rekening mee dat de paden rond de watervallen glad kunnen zijn.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Hinterbichl

Eindbestemming

Umballfälle

Eindpunt

Hinterbichl

Bergketen

Venedigergroep

Lengte

11,4 km

Duur

4 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.660 m1.325 m

Hoogtemeters bergopwaarts445 m
Hoogtemeters afdaling445 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Parkeerplaats bij de brug voor Gasthof Islitzer

Rustmogelijkheden

  • Islitzer-Alm (het hele jaar door)
  • Pebell-Alm (eind mei tot eind september)
  • Gasthof Islitzer

Downloads

Routebeschrijving

De wandeling begint bij de bushalte in Hinterbichl. Eerst wandelt u over de brug naar de camping; achter de camping steekt u de Isel over en volgt u het bord 'Wasserschaupfad Umbalfälle'. Bij het elektriciteitshuisje voert de rourte het dal in en vervolgens over een breed pad richting 'Ströden', dalinwaarts en langs de Isel. Even later leidt een klim omhoog. Ter hoogte van Ströden steekt u de Isel opnieuw over en wandelt u ga comfortabel verder op een bospad naar de Islitzer Alm en de naburige Pebell Alm. Vervolgens gaat de route links van de Isel op het deels steile 'Umbalfalls watershowpad' naar het laatste station met nr. 14 of tot aan de Weidebrug over de rivier. Neem vanaf daar dezelfde route enkele meters terug, en vervolgens direct rechtsaf in de richting van het uitkijkplatform 'Großbach'. Onderweg voert de bochtige route door het bos tot waar het pad samenvloeit met de oorspronkelijke route. Vanaf hier wandelt u terug naar de Pebell Alm en vervolg het bospad richting Hinterbichl. U wandelt een klein stukje omhoog door weilanden en volgt dan de borden 'Hinterbichl - Waldweg'. Na een korte afdaling over een pad, steekt u via een houten brug de Isel over volgt u dezelfde route dalwaarts naar Hinterbichl als bij de beklimming.

Let op: Als u de tocht wilt inkorten, kunt u ook naar de parkeergarage Ströden rijden (betaald parkeren) en vanaf daar de wandeling starten.

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.