Singletrail
Fleckalm Trail

Met een lengte van 7,1 kilometer is de Fleckalm Trail een van de langste tracks in Tirol. Te midden van het indrukwekkende berglandschap van de Kitzbüheler Alpen slingert de gevarieerde route ongeveer 1.100 hoogtemeters naar het dal. Op de, voor het gevoel, eindeloze afdaling zorgen wortelpassages, grote en kleine sprongen, perfect aangelegde bochten, enkele beklimmingen en snelle afdalingen voor het perfecte Enduro-gevoel. In 2015 werd hier het eerste Europese Kampioenschap mountainbike-enduro gereden en de track heeft een moeilijkheidsgraad van S2/S3, afhankelijk van het deel van het parcours. Deze uitdagende route vereist een zekere mate van concentratie, conditie en rijtechniek.

"Als je op zoek bent naar alle elementen van een trail op een bijna eindeloze route, dan vind je die in de Kitzbüheler Alpen. Het aantal bochten is bijna ontelbaar, maar één ding is zeker: als je eenmaal de Fleckalm Trail rijdt, krijg je er geen genoeg van."

Steffi Marth, BMX- und MTB-Rennradfahrerin

Grote plattegrond openen

Startpunt

Bergstation Fleckalm

Eindpunt

Dalstation Fleckalmbahn

Bergketen

Lengte

7,1 km

Reistijd

0 uur 45 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Singletrail gemiddeld

Hoogte

1.780 m800 m

Hoogtemeters afdaling1.100 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats Fleckalmbahn in Klausen

Downloads

Fleckalm Trail
Fleckalm Trail
Fleckalm Trail
Fleckalm Trail
Fleckalm Trail
Fleckalm Trail

Routebeschrijving

Met de Fleckalmbahn in Klausen bereikt u gemakkelijk het bergstation op 1.797 meter hoogte. Eenmaal boven aangekomen, volgt u de borden naar de start van de trail, waarvan de eerste hoogtemeters via een bospad worden afgelegd.

Het eerste deel van de singletrack daalt af langs de rand van de piste. Na een korte passage over de bosweg steken de rijders de piste over en volgt een modder pad door de groene alpenweide. Voordat de route zich vervolgt in het dichte bos, wachten nog een paar kombochten en kleine tables. Nu wordt het technischer. Bocht na bocht slingert het parcours zich over de steile berghelling en talrijke boomwortels naar beneden. Wanneer het Berggasthof Flecklalm is gepasseerd, keert de flow van snelle kombochten en kleine sprongen terug. Het laatste deel voert langs de bosrand naar beneden, door mooie bergweiden en tot slot brengt een bostraject de rijders bij het dalstation van de Fleckalmbahn.

Tip: Gasthof Fleckalm nodigt uit voor een gezellig ‘break’. Onder het genot van hartige lokale gerechten geniet u op het zonneterras van het panoramische uitzicht. 

 

Fietsverhuur


Mountainbike school


Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Fleckalm Trail (47.417667080824,12.358172771619)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.