Sölden

Sölden is een groot dorp, met nog grotere ambities. Dankzij de vele gletsjers, bergen en weilanden is Sölden, met een oppervlakte van 467 m2, de grootste gemeente in Oostenrijk.

Sölden is een groot dorp, met nog grotere ambities. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het dorp aan het eind van het Ötztal de Europese trainingsbasis is van het Amerikaanse skiteam. Sölden huisvest elk jaar in oktober ook de eerste Ski World Cup race op de Rettenbach gletsjer, waar veel lokale bewoners op af komen om Amerikaanse skisterren aan te moedigen, waaronder 'Mr. Giant Slalom': Ted Ligety.

Het dorp zelf beslaat enkel een plein van ongeveer een kilometer, maar de vele gletsjers, bergen en weilanden erom heen maken Sölden, met een totale oppervlakte van 467 m², de grootste gemeente van Oostenrijk. Sölden heeft een bevolking van ongeveer 3.300 inwoners en neemt twee miljoen overnachtingen per jaar voor zijn rekening in de 15.000 beschikbare bedden van hotels en pensions. Een aantal decennia geleden was Sölden nog een afgelegen boerendorp, vandaag de dag een populaire vakantiebestemming die precies weet wat vakantiegangers willen: veel sneeuw, imposante bergen van meer dan 3.000 meter hoogte en meer liften en pistes dan ambitieuze skiërs kunnen trotseren tijdens hun vakantie. En 'last but not least', ook buiten de piste biedt Sölden veel plezier, actie en entertainment te bieden. 

Zomer

  • 300 km aan wandelpaden brengen u van een hoogte ruim boven de 3.000 m-grens. Er zijn 99 hutten, bergrestaurants en cafés waar u kunt uitrusten en genieten van lokale lekkernijen.
  • Sölden is een waar paradijs voor mountainbikers en fietsers. Het aanbod varieert van smalle paadjes en mountainbike-routes tot trajecten voor racefietsers en fietsende gezinnen. Mountainbikers mogen gratis mee in de liften, waardoor u niet verplicht omhoog hoeft te fietsen. De Ötztaler Radmarathon in Sölden in augustus is één van de meest spectaculaire wielerwedstrijden ter wereld.
  • In de Freizeit Arena bevinden zich een zwembad, tennisbanen en een fitnesscentrum onder één dak.
  • In Sölden vind je meer dan 920 kamers in zowel eenvoudige pensions als luxe hotels.

Winter

  • In het gletsjerskigebied Sölden liggen 150 km perfect geprepareerde pistes en 33 moderne liften op u te wachten. Als enige skigebied in Oostenrijk heeft Sölden drie bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoogte, ook wel bekend als de ‘Big 3’, met spectaculaire uitzichtsplatformen die per lift bereikbaar zijn.
  • Jaarlijks vinden er bijzondere evenementen plaats: van de World Cup Opening aan het begin van het seizoen tot het Gletschetheaterstuk Hannibal en het Electric Mouth Festival aan het eind van het seizoen.
  • Ook voor shopaholics is in deze plaats van alles te vinden. Het aantal sportwinkels is vrijwel nergens zo groot als in Sölden.

Sölden is een groot dorp, met nog grotere ambities. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het dorp aan het eind van het Ötztal de Europese…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Sölden


Alle activiteiten+
© Ötztal Tourismus/Markus Geisler
© Ötztal Tourismus/Markus Bstieler
© Ötztal Tourismus/Rudi Wyhlidal
© Ötztal Tourismus/Ernst Lorenzi
© Ötztal Tourismus/Bernd Ritschel

Populaire accommodatie in Sölden


Alle vakantiewoningen in SöldenAlle hotels in Sölden

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Sölden

Aankomst Sölden

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Sölden, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.