Skiën in Sölden

Alle skigebieden in één overzicht

Het is niet alleen een van de betere skigebieden in de Alpen, maar ook het hart van de Weltcup: Sölden in Ötztal. Wie op vakantie gaat naar Sölden, zal met geen enkele ski- of snowboardwens onvervuld achterblijven. Vanuit het dorp is het skigebied met geprepareerde pistes van allerlei niveaus eenvoudig te betreden met de Gaislachkoglbahn of de vernieuwde Giggijochbahn. Sinds 2016 is de Giggijochbahn de krachtigste lift van de wereld. 

Tussen oktober en mei is het skigebied van Sölden sneeuwzeker, maar dit is niet alleen te danken aan de kunstsneeuw van de sneeuwkannonen. Het komt voornamelijk doordat het grootste gedeelte van het gebied, inclusief snowparks en funslopes, op een hoogte van 2.000 meter ligt. Maar het gebied gaat nog verder de hoogte in, het skigebied is direct verbonden met de gletsjer Rettenbach- en Tiefenbachferner. Skiërs kunnen gemakkelijk de overtsteek maken van het skigebied naar een gletsjer van 3.340 meter. Met de Big 3, Tiefenbachkogel, Schwarzen Schneide en de Gaislachkogel, is Sölden het enige Oostenrijkse skigebied dat een Dreitausender-Gipfel heeft die verbonden is met liften. De Schwarzen Schneide is met 15 kilometer en een overbrugging van 2.000 hoogtemeters de langste afdaling van het gebied. 

Ondanks dat het gebied van Sölden enorm is, liggen de meeste accommodaties niet ver van het dalstation. In het dorp zijn vele skischolen te vinden waar ieder een geschikte les kan boeken, van beginnersles, freestyle les of een opfriscursus. Voor degenen die geen eigen ski's of snowboard heeft, kan op bijna iedere hoek van de straat een verhuurcentrum vinden. 

Skigebied in Sölden


 Kaart

Sölden: skigebieden in de regio

Toon meer +

Ski-evenementen in Sölden en omgeving

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.