Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 Tiroolse mannentypen waar vrouwen als een blok voor vallen

Bijgewerkt op 13.02.2023 in Andere, Foto's: Tirol Werbung - Janine Hofmann

Herz1

We beschrijven in deze blog vijf soorten mannen om verliefd op te worden. Of ook niet, want of je verliefd wordt op een bepaalde persoon, heeft niets te maken met het “type” van man of vrouw die voor je staat, maar eerder met de chemie tussen twee mensen.

Neem daarom de onderstaande beschrijvingen niet al te ernst. We hebben ze vooral opgetekend als „entertainment“. Als iemand zichzelf herkent in één van de omschrijvingen, is dat puur toeval en willen we echt niemand kwetsen :-)

1. De traditionele Tiroler

Een robuust iemand, uitgerust met ijzersterke kuiten. Hij steekt graag een handje toe, is zeer handig, runt vaak (als 2de baantje) een boerderij. Natuurmens, lid van één of andere club in het dorp. Spreekt nog het echte Tirools. Hij gaat niet op vakantie, thuis is het toch het mooist. Zijn favoriete kledingstuk is een Lederhose. Hij danst de foxtrot en de polka. Dames houden van zijn onconventionele manier van doen, ook al werkt die soms een beetje liefdeloos. Maar hij is niet liefdeloos, hij is gewoon zoals hij is. Door en door authentiek. Hij is nogal spaarzaam met complimenten geven. Hij is op zoek naar een vrouw die hem neemt, zoals hij is. En die zijn liefde voor de natuur deelt. Daarvoor blijft hij wellicht je verdere leven aan jouw zijde – als hij niet even met de brandweer op weekend is.

Vindt ie leuk: volksfeesten
Houdt hij niet van: een krijtstreep pak
Kledingstijl: Lederhose

2. De gepassioneerde sporter

Tirol is een eldorado voor bergsportliefhebbers. Niemand is dan ook verwondert dat onder de Tirolers veel gepassioneerde mountainbikers, bergbeklimmers en skiërs etc. zijn. Een relatie met een atleet, betekent ook een relatie met het weer. Als het weer in de bergen mooi is, worden alle andere mogelijk geplande activiteiten natuurlijk afgelast. Zeg nu zelf, wat zou jij doen als de berg roept? Deze soort Tiroler heeft meestal geen auto, want waar hij ook heen wil, hij komt er per fiets. Hij is in topvorm, ook op latere leeftijd. Aan zijn gezicht kun je niettemin goed zien dat de factor van de zonnecrème soms iets te laag is. Vaak gebruikt hij zelfs geen crème. Nu ja, het belangrijkste is dat hij fit is, en atletisch is hij sowieso. Hij zoekt een vrouw die net zo dol is op bergen als hij. Dat betekent ook dat ze fit moet zijn. Als beloning krijg je een evenwichtige, tevreden man die na het sporten in de berghut in een ontspannen sfeer geniet van een goede Tiroolse maaltijd en daarbij de zon op zijn gezicht laat schijnen – met of zonder zonnecrème. En dat het liefst natuurlijk, arm in arm met zijn geliefde.

Vindt ie leuk: fietsolie
Houdt hij niet van: regenweer
Kledingstijl: fietsbroek

3. De gewiekste zakenman

Hij woont in een Tiroolse stad, bij voorkeur in een penthouse. Hij is succesvol omdat hij hard werkt en de juiste mensen kent. Zijn werk is zijn levenselixer, want hij krijgt er veel erkenning voor, of hij nu bankier, organisatieadviseur, advocaat of dergelijke is. Hij heeft veel (zaken-)vrienden en je vindt hem vooral in de VIP-ruimte tijdens topevenementen. Charismatisch, beleefd en welsprekend als hij is, ligt hij natuurlijk heel erg in trek bij dat type van vrouwen, dat in een penthouse wil wonen. Je zou denken dat hij beter af zou zijn in een grote stad, maar nee, deze man is erg gehecht aan zijn vaderland, al zou je het qua taal of kledingstijl niet vermoeden. In Tirol heeft hij beide: het gevoel in de stad te wonen én een uniek berglandschap. Want een beetje bergsport maakt natuurlijk ook deel uit van het plaatje. Vrouwen die zijn intelligentie en liefde voor de fijnere dingen in het leven waarderen, hebben wat uithoudingsvermogen nodig. Veelal kan hij niet zo snel beslissen wat voor hem belangrijk is. Maar eens hij dat doet, dan heeft hij als “koning van goede smaak” een groot hart voor de vrouw van zijn leven.

Vindt ie leuk: rooftopbars
Houdt hij niet van: werken in de stal
Kledingstijl: een vers gestreken hemd

4. De notoire familiemens

Meestal woont hij nog thuis, weliswaar op de eerste verdieping van het ouderlijk huis van zijn ouders in een Tirools dorp. Nog steeds “bij zijn ouders wonen” is geen beslissing, maar een levensinstelling, die goed wordt gecamoufleerd door de hoge appartementenprijzen in Tirol. Hij wil niet eens verhuizen, hij geniet van de voordelen van thuis te zijn. Daarom zoekt hij ook een vrouw die op zijn moeder lijkt, of in ieder geval heel goed met haar overweg kan. Wat op zich niet zó erg is, want als hij deze soort vrouw vindt, zal zijn uitverkorene ook van de goede zorgen van zijn moeder kunnen genieten. Als hij denkt aan veranderingen inzake woonsituatie, denkt hij aan bijbouwen aan het ouderlijke huis. Hij is heel aardig, gezellig en laat zich graag in de watten leggen. Hij vervult plichtsgetrouw zijn werk, vaak een kantoorbaan. Tijdens de weekends gaat hij wandelen of skiën en nodigt hij graag vrienden uit voor een barbecue – in de tuin van zijn ouders. Het gazon wordt natuurlijk gemaaid door papa.

Vindt ie leuk: mama
Houdt hij niet van: advertenties voor vastgoed
Kledingstijl: t-shirt

5. Hij die altijd druk is

 

Wat deze Tiroler kenmerkt, is dat hij geen tijd heeft. Naast zijn job heeft hij een aantal verplichtingen en hobby’s; de hele week is vol! Hij doet een beetje van alles en van alles een beetje én heeft daarbij voortdurend stress. Theatergroepje, hardloopclubje, Schuhplattler-groep … er zijn talloze hobby’s, waarmee de drukke Tiroler zijn kalender vult. Als hij maar niet thuis moet zijn. Voor een vaste relatie zijn dat misschien niet de beste kaarten – tenzij zijn geliefde natuurlijk ook graag talloze hobby’s heeft. Hij is gezellig en sociaal, heeft handenvol vrienden en is zeer behulpzaam. Dat zijn op zich leuke eigenschappen, maar ze maken een relatie nóg moeilijker, omdat het voor hem onmogelijk is om „neen“ te zeggen. Maar wie weet, als hij “zijn vrouw” ontmoet, ziet hij misschien in dat knusse tweezaamheid ook interessant is en kan hij eindelijk prioriteiten zetten.

Vindt ie leuk: de kalender van zijn verenigingen
Houdt hij niet van: spontaan zijn
Kledingstijl: freestyle

Ze is veel op pad (natuurlijk met haar gezin, wat dachten jullie :) ) en doet graag verslag over leuke evenementen en uitstapjes voor gezinnen.

Laatste artikel van Christina
presse-jungbrunn-spa-panorama lichtbadewanne, © Hotel Jungbrunn
Bijgewerkt op 30.10.2023 in Attracties
Badderen met uitzicht op de bergen van Tirol
4 min. leestijd
"Mensen hebben tijd nodig om tot zichzelf te komen en in zich te keren." (Albert Einstein), © Tirol Werbung / Roman Haindl
Bijgewerkt op 18.09.2023 in Attracties
Luxe voor een dag. Een dagje in een spahotel in Tirol
5 min. leestijd
Hohen Fürleg, Karwendel
Bijgewerkt op 17.04.2023 in Andere
15 tekenen dat je verlangt naar Tirol
2 min. leestijd
Twee geliefden verenigd voor de eeuwigheid!  Foto: Tirol Werbung
Bijgewerkt op 01.03.2021 in Cultuur
Snuisteren in een koffer vol Tiroolse sagen
5 min. leestijd
00-zillertalerkrapfen
Bijgewerkt op 11.10.2016 in Eten & drinken
Zillertaler Krapfen- stap voor stap zelf maken
2 min. leestijd
Alle artikelen van Christina
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.