Klimmen in het Ötztal

Alles over klimmen in een overzicht

Sportklimmen in het Ötztal

Honderden klimroutes maken het Ötztal tot een paradijs voor rotsklimmers. De klimtuin Oberried is één van de grootste en biedt met zijn vele makkelijke routes ook beginners en gezinnen veel klimplezier. Eenzelfde aanbod bieden de klimtuinen Oets en de Engelswand in Tumpen die ook een eigen parkeerplaats heeft. Een imposante granietwand komen de sporters in de klimtuin Längenfeld tegen. Deze klimwand weet door de uitstekende rotskwaliteit te overtuigen.

Alle routes in één oogopslag

Multipitch routes in het Ötztal

Wie één touwlengte te kort vindt, kan bijvoorbeeld bij Nösslach voor diverse perfect gezekerde en snel bereikbare multipitch routes terecht. Ook bij de Engelswand in Tumpen zijn drie routes te vinden. Duidelijk groter is de keuze bij de Simmering en op de Geierwand die achter de uitgang van het dal bij Haiming liggen. Hier kunnen ook beginners hun eerste pogingen wagen.

Alle routes in één oogopslag

Klettersteige in het Ötztal

Het dal heeft meerdere klettersteige te bieden, waarvan twee tot de meest spectaculaire van de regio behoren: de klettersteige bij de Lehner Wasserfall bij Längenfeld en bij de 159 meter hoge Stuibenfall, de hoogste waterval van Tirol. De laatstgenoemde ligt ten zuiden van Niederthai en wordt gekenmerkt door een sprookjesachtige route door het bos en over touwbruggen alsook talloze klimhulpen die het voor beginners makkelijker maken.

Alle Klettersteige in één oogopslag

Klimparken in het Ötztal

Heel veel klimplezier biedt het outdoorpark Area 47 aan het uiteinde van het dal. Een bijzondere uitdaging is hier een te beklimmen pijler van de Achbrug met een 27 meter hoog leadklimgedeelte en routes van alle moeilijkheidsgraden. Daarnaast is hier een over het meer hangende boulderwand te vinden. Hier kunt u zich gewoon eens laten vallen en genieten van de koele verfrissing. In Oetz kunnen beginners op de 10 meter hoge feelfree-klimtoren oefenen en Sautens biedt een natuurlijke klimtuin die vooral voor gezinnen geschikt is.

Alle klimtuinen in één oogopslag

Ötztal: Gekwalificeerde klimaccommodaties in de regio

Meer vakantie activiteiten in ÖtztalAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.