Tux – Finkenberg

Aan het eind van het Zillertal, waar de toppen van de Tuxer Alpen en de Zillertaler Alpen boven de 3.000 meter reiken, liggen de dorpen Tux en Finkenberg.

Aan het eind van het Zillertal, waar de toppen van de Tuxer Alpen en de Zillertaler Alpen boven de 3.000 meter reiken, liggen de dorpen Tux en Finkenberg die samen de gelijknamige vakantieregio vormen. Ondanks de uitstekende toeristische infrastructuur, ziet u in het Tuxertal nog veel van het 'oude' Tirol. Deze hoog liggende regio biedt veel te zien en te doen voor outdoor enthousiastelingen. Skiërs hebben de keuze tussen verschillende skigebieden, waaronder de Hintuxer gletsjer die als enige het hele jaar door geopend is. Als de lente komt en de sneeuw smelt, genieten wandelaars en mountainbikers van het groene natuurlandschap afgewisseld met steile rotswanden. Een hoogtepunt van de regio is de Wasserfallweg in Hintertux, een wandelpad dat leidt langs grotten, door canyons en over bruggen naar de bulderende watervallen Kesselfall en Schraubenfall. 

Zomer

 • In deze regio ligt meer dan 350 km aan wandelpaden, waaronder trajecten van de Almwanderweg Tux, Tiroler Adelaarsweg, Berliner Höhenweg en de Via Alpina.
 • Deze regio maakt deel uit van natuurpark Zillertaler Alpen, waar u op een oppervlak van 379 km² het indrukwekkende natuur- en cultuurlandschap kunt verkennen. Het Moorlehrpfad Penken en het Naturlehrpfad Glocke leert u alles over de flora en fauna van de regio.
 • Verder vindt u hier fiets- en mountainbikeroutes in alle gradaties met een totale lengte van 800 km. Freeriders en liefhebbers van singletrails kunnen hun skills laten zien op de Actionberg Penken.
 • Klimliefhebbers kunnen de via ferratas volgen, bestaande uit met staaldraad en ankers beveiligde routes op de rotsen, variërend van categorie A (eenvoudig) tot E (extreem moeilijk).
 • Voor kinderen is elke dag in de regio Tux - Finkenberg een avontuur. Canyoning, grottentochten, sneeuwbalgevechten, snow tuben in het Gletscherflohpark of ontspannen in de 1000 m2 grote speel arena, in deze gezinsregio hebben kinderen simpelweg geen tijd om zich te vervelen.

 Winter

 • Hier ligt het enige skigebied in Tirol dat het gehele jaar is geopend: de Hintertuxer gletsjer, met 86 km piste en de langste afdaling van Tirol (12 km).
 • De Ski & Gletscherwelt 3000 beschikt over 245 km pistes. Ook de skigebieden Penken en Ahorn maken deel uit van het overkoepelende wintersportgebied.
 • In het Betterpark Hintertux laten 25 springschansen en een superpipe van 100 m de harten van ervaren freestylers sneller kloppen. Beginnende freestylers kunnen hun eerste tricks oefenen in het Rookiepark.
 • Op 3.250 m hoogte kunt u onder deskundige begeleiding een bezoek brengen aan het Natur Eis Palast, een natuurlijk gevormde holte in het ijs van de gletsjer. Het Eispalast ligt 25 m onder de geprepareerde piste en heeft een indrukwekkende hoogte van 15 m.
 • In de regio Tux - Finkenberg vindt u 28 km langlaufloipen in de klassieke en skating variant.
 • Wie de regio liever te voet verkent, heeft beschikking over 68 km geruimde winterwandelpaden.
 • Schaatsen, curling en rodelen maken het aanbod want winterse activiteiten compleet.
 • Paragliden voor kinderen, een draaimolen en meerdere babyliften maken deel uit van het gezinsaanbod in de skigebieden Eggalm en Gletscherwelt Zillertal 3000. De gezinsvriendelijke accommodaties en de 1.000 m² grote speel arena hebben er aan bijgedragen dat de regio het keurmerk ‘Family Tirol Region’ mag voeren.

Vakantie activiteiten in Tux – FinkenbergAlle activiteiten+
© Hintertuxer Gletscher
© Tirol Werbung/Verena Kathrein
© Tirol Werbung/Krings Maren
© Tux-Finkenberg

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Tux – Finkenberg


Alle vakantiewoningen in Tux – FinkenbergAlle hotels in Tux – Finkenberg

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Service

Aankomst Tux – Finkenberg

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Lanersbach 401, Tux, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.