Almabtrieb in Pertisau, © Gramaialm
Almabtrieb in Pertisau, © Gramaialm

Almabtrieb in Pertisau

Pertisau, -

Bij de almabtrieb in Pertisau trekken de koeien van de Gramai alm in het natuurgebied van het Karwendelgeberte naar Pertisau bij de Achensee, het grootste meer van Tirol. Daar wordt de almabtrieb groots gevierd.

De koeien, die de zomer op de Gramai-Alm doorbrengen, worden op 15 september vanaf 11 uur op de alm versierd en vanaf 12 uur het dal van Pertisau ingereden. De dieren worden rond 13.00 uur voor Hotel Karwendel verwacht. Al in de ochtend vanaf 11 uur zorgen een ochtendpint met live muziek en een boerenmarkt voor een vrolijk begin van de dag in de Gramai-Alm. Ook in Pertisau worden de dieren met muziek verwelkomd. De dag wordt afgesloten met een huttenavond bij de Gramai-Alm.

Er is nog een Almabtrieb-festival op 20 september, ook in Pertisau in Hotel "Das Rieser" (vanaf 13.00 uur). De dieren van de Falkenmoosalm in Achenkirch komen daar rond 14.00 uur aan. Op de weg daarheen vindt om 11 uur het tutten van de dieren plaats in het familieresort Buchau in Maurach.

Het derde festival vindt drie dagen later plaats, op 23 september, op het nieuwe dorpsplein in Wiesing in het Inntal. De plaatselijke band zal vanaf 11 uur spelen, en rond 14 uur zal de "Jörgen Bauer" met zijn vee van de bergweide aankomen.

De koeien, die de zomer op de Gramai-Alm doorbrengen, worden op 15 september vanaf 11 uur op de alm versierd en vanaf 12 uur het dal van Pertisau…

toon meertoon minder
Almabtrieb in Pertisau, © Gramaialm
Grote plattegrond openen

Data

15 sep. 2023 - 23 sep. 2023

Prijsinformatie

Gratis

Evenementlocatie

Pertisau
6213 Pertisau

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6213 Pertisau, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.