De beste ‘Hauben-restaurants’ in Tirol: het beste voor fijnproevers


De Tiroler ‘Haubenküche‘, bestaat uit restaurants die door Gault Millau zijn onderscheiden met koksmutsen. Geniet van hoogwaardige gerechten met internationale invloeden.

In Tirol kunt u voortreffelijk goed eten: in totaal gaf Gault Millau voor de 2017-editie maar liefst 116 hauben (koksmutsen) uit aan restaurants van 81 meester-koks in Tirol. Simon Taxacher behoort tot de absolute elite der Tiroler top koks. Dit jaar verdedigde hij met succes zijn onderscheiding van vier hauben. Ook de 27-jarige Benny Parth, die dit jaar weer drie koksmutsen kreeg, behoort tot de beste chefs. De in Engeland geboren chef James Baron van Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg heeft ook een onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Hier vindt u de beste restaurants uit de gastronomische gids Gault Millau van 2017. 


1 · Aan de top: vier hauben voor het restaurant van Simon Taxacher (4 hauben, 19 punten)


Simon Taxachers kookstudio in zijn restaurant 'R Simon Taxacher' Kirchberg in Tirol, © Relais & Châteaux Rosengarten

Simon Taxacher wist voor het restaurant Relais & Châteaux Rosengarten in Kirchberg zijn vier hauben met succes te behouden. Simon Taxacher is de enige chef in Tirol met vier koksmutsen. Opnieuw wist Taxacher de kritische jury te imponeren met zijn oog voor detail, perfecte combinaties van regionale producten, de continue zoektocht naar de beste ingrediënten en zijn technische finesse.

Restaurant Rosengarten • Aschauer Straße 46 • 6365 Kirchberg in Tirol • +43 5357 4201 • welcome@rosengarten-taxacher.comwww.rosengarten-taxacher.com

2 · Culinaire meesterwerken in ‘Alexander’ (3 hauben, 18 punten)


Restaurant 'Alexander' in Hotel Lamark, © Hotel Lamark

Alexander Fankhauser biedt in familiehotel Lamark in Hochfügen in het Zillertal culinaire verwennerij op topniveau. De hauben-kok, die al eens in een TV-kookshow schitterde, wist samen met zijn jonge team nogmaals indruk te maken op de jury met zijn culinaire meesterwerken. Zowel het internationale- als het lokaal geïnspireerde menu met klassieke huisgemaakte gerechten, gooide hoge ogen en resulteerde in drie hauben voor 2017.

Hotel Lamark • Hochfügen 34 • 6264 Fügenberg • +43 5280 225 • info@lamark.atwww.lamark.at

3 · Martin Sieberer blijft een uitstekende chef: drie hauben voor de ‘Paznaunerstube’ (3 hauben, 18 punten)


Paznaunerstube in Trofana Royal in Ischgl, © Trofana Royal

De meervoudig bekroonde chef Martin Sieberer serveert in de sfeervolle Paznaunerstube van luxehotel Trofana Royal in Ischgl á la carte gerechten en een dagelijks wisselend verrassingsmenu's. Bij deze menu’s wordt steeds vaker gebruik gemaakt van regionale producten. Sieberer kreeg wederom erkenning voor zijn subtiele samenspel van lekkernijen en klassiekers zoals de ‘Paznauner Schafl’.

Gourmet & Relaxhotel Trofana Royal • Dorfstraße 95 • 6561 Ischgl • +43 5444 600 • office@trofana.atwww.trofana.at

4 · Een nieuwe ster in de gourmethemel: Hotel Tannenhof (3 hauben, 18 punten)


Restaurant Tannenhof in St. Anton am Arlberg, © Hotel Tannenhof

De in Groot-Britannië geboren James Baron heeft met Tannenhof in St. Anton am Arlberg een bijzondere daad verricht. Hij bereidt met 'enorme inspanning en grote zorgvuldigheid' de beste producten en tovert de meest verfijnde gerechten op het bord. De chef heeft een kickstart gemaakt van nul naar drie culinaire hauben. 

Hotel Tannenhof • Nassereinerstraße 98 • 6580 St. Anton am Arlberg •
+43 5446 30311 • info@hoteltannenhof.netwww.hoteltannenhof.net

5 · Spannende creaties bij restaurant 'MAD' (3 hauben, 17 punten)


Haubenlokal MAD in Ischgl, © Designhotel Madlein
Haubenlokal MAD in Ischgl, © Designhotel Madlein

De speciale menu's bij restaurant 'MAD' in Ischgl zijn als kunstwerken en een ware smaakbeleving. De ongewone en spannende composities op het bord worden door critici van Gault Millau omschreven als 'een concert met nieuwe muziek'. 'MAD' ontving drie culinaire hauben en 17 punten.

Gourmetrestaurant MAD · Madleinweg 2 · 6561 Ischgl · +43.5444.5226 · info@madlein.com · www.madlein.com

 

6 · Benjamin Parth maakt indruk in ‘Stüva’ (3 hauben, 17 punten)


Restaurant YSCLA Stüva in Ischgl, © YSCLA Stüva/Gerhard Berger

Benjamin Parth uit Ischgl, die al eens werd verkozen tot jonge chef van het jaar, ontvangt in 2017 wederom drie koksmutsen in de Gault Millau restaurantgids. Hij wist critici in te pakken met zijn inzet, gevoel voor smaak, subtiele tonen en liefde voor presentatie die tot in de kleinste details klopt. 

Gourmethotel Yscla • Dorfstraße 73 • 6561 Ischgl • +43 5444 5275 • info@yscla.atwww.yscla.at

7 · Vegetarisch genieten: Chez Nico (2 Hauben, 16 punten)


Chez Nico: Vegetarisch Restaurant in Innsbruck, © ©Tirol Werbung/W9 STUDIOS
Chez Nico: Vegetarisches Restaurant in Innsbruck, © ©Tirol Werbung/W9 STUDIOS

De critici van de gerenommeerde gids Gault Millau bestempelen de vegetarische gerechten van Chez Nico als 'verfrissend en vernieuwend'. In het kleine restaurant in het centrum van Innsbruck wordt de gast meegenomen op een culinaire reis door de vegetarische keuken. De mooiste creaties van de chefs werden beloond met twee Hauben. 

Chez Nico · Maria-Theresien-Straße 49 · 6020 Innsbruck · +43.650.4510624 · mail@chez-nico.at · www.chez-nico.at

8 · Puur genieten bij restaurant 'Pure Gourmet' in hotel Engel (2 hauben, 16 punten)


Pure Gourmet Stube im Wellnesshotel Engel, © Wellnesshotel Engel
Pure Gourmet Stube im Wellnesshotel Engel, © Wellnesshotel Engel

De gasten van restaurant 'Pure Gourmet' in hotel Engel in Gran worden uitstekend verzorgd door Manuel Schillinger en zijn team. Dagelijks stellen zij twee speciale keuzemenu's op. Beide menu's bestaan uit innovatieve gerechten met verrassende smaken. Gault Millau bekroont de chefs met twee Hauben en 16 punten. 

Der Engel · Dorfstraße 35 · 6673 Grän · +43.5675.6426 · post@engel-tirol.com · www.engel-tirol.com

 

9 · Een familie met smaak: Gründler’s Gourmetstüberl (2 hauben, 16 punten)


Gründler’s Gourmetstüberl in Achenkirch, © alp-line
Gründler’s Gourmetstüberl in Achenkirch, © alp-line

In Gründler's Gourmetstüberl serveren Armin en Alexander Gründler, vader en zoon, de meest voortreffelijke delicatessen. Zoals Gault Millau stelt, hebben zij van het voorgerecht tot aan het dessert genoten. Mede dankzij de enthousiaste service bekronen zij het restaurant in Achenkirch met twee Hauben.

Gründler’s Gourmetstüberl · Hausnummer 35 · 6215 Achenkirch · +43.5246.6800 · hotel@kulinarikhotel-alpin.at · www.kulinarikhotel-alpin.at

10 · Alpine keuken met lokale gerechten: Jennys Schlössl (2 hauben, 16 punten)


In restaurant 'Jenny's Schlössel' verwent chefkok Toni Althaler en zijn keukenteam de gasten met hoogwaardige alpine gerechten. Hij maakt alleen gebruik van ingrediënten waarvan de versheid en kwaliteit is vastgesteld. Zijn creatieve en verrassende menu verandert met het seizoen en is met twee hauben en 16 punten beloond.

11 · Smaakbeleving in ‘Rot-Flüh Stüberl’ (2 hauben, 16 punten)


Rot Flüh Stube, © Traumhotel...liebes Rot Flüh

Chef Holger Esser van het restaurant Rot-Flüh-Stüberl imponeert zijn gasten met internationale gerechten van hoogstaande kwaliteit. Door zijn smaakvolle en spannende creaties wordt de kleine maar fijne gourmet stube in Haldensee im Tannheimer Tal bekroond met twee hauben.

Wellnesshotel ...liebes Rot-Flüh • Seestraße 26 • 6673 Haldensee im Tannheimer Tal • +43 5675 6431 • traumhotel@rotflueh.comwww.rotflueh.com

12 · Gastronomische verwennerij en een prettige ambiance in ‘Schlosshotel Romantica’ (2 hauben, 16 punten)


Schlossherren-Stube in Hotel Romantica in Ischgl, © Schlosshotel Romantica

De Schlossherren-Stube van het restaurant van Schlosshotel Romantica, maakt met haar aangename sfeer al indruk: de authentieke Tiroler stube heeft slechts plek voor zes tafels. De jonge chef Gunther Döberl serveert hier creatieve gerechten uit de regionale keuken met een internationale touch. Gault Millau onderscheidt zijn werk met twee hauben.

Schlosshotel Romantica • Dorfstraße 85 • 6561 Ischgl • +43 5444 5633 • info@romantica.atwww.romantica.at

13 · De artistieke Oostenrijkse keuken: twee hauben voor de ‘Tannheimer Stube’ (2 hauben, 16 punten)


Tannheimer Stube in het Landhotel Hohenfels, © Hohenfels - das Landhotel

In gourmetrestaurant Tannheimer Stube verraste chef Markus Pichler de critici met zijn moderne versie van de Oostenrijkse keuken. Hij combineert de traditionele ingrediënten met internationale elementen. Zijn smakelijke menu’s werden beloond met twee hauben.

Hohenfels - das Landhotel • Kreuzgasse 8 • 6675 Tannheim • +43 5675 6286, info@hohenfels.atwww.hohenfels.at

14 · Verrassende composities: twee hauben voor Tennerhof (2 hauben, 16 punten)


Terras van "Kupferstube" in Tennerhof met uitzicht op de Kitzbüheler Streif, © Hotel Tennerhof

“Een culinaire reis door onbekende werelden”, noemt de jury van Gault Millau het bezoek aan Tennerhof. De spannende composities maakten veel indruk, evenals de buitengewoon goede service. Dit levert Tennerhof en het team van Stefan Lenz twee hauben op.

Tennerhof • Griesenauweg 26 • 6370 Kitzbühel • +43 5365 63181 • office@tennerhof.comwww.tennerhof.com

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat