De beste ‘Hauben-restaurants’ in Tirol: het beste voor fijnproevers


De Tiroler ‘Haubenküche‘, bestaat uit restaurants die door Gault Millau zijn onderscheiden met koksmutsen. Geniet van hoogwaardige gerechten met internationale invloeden.

Elk jaar in de herfst bekroont de Oostenrijkse gastronomische gids Gault Millau de beste en meest in het oog springende restaurants. In de editie van 2018 werden 110 prijzen uitgereikt aan maar liefst 91 restaurants in Tirol. Hieronder de beste restaurants in een handig overzicht. 

4 hauben (koksmutsen)


De absolute top blijft wederom Simon Taxacher, die ook dit jaar zijn 4 'hauben' wist te behouden. Zijn restaurant in Relais & Châteaux in Rosengarten in Kirchberg is de enige in Tirol met deze bijzonder hoge waardering. 

Restaurant 'Simon Taxacher' in Kirchberg (4 hauben, 19 punten)


Simon Taxachers kookstudio in zijn restaurant 'R Simon Taxacher' Kirchberg in Tirol, © Relais & Châteaux Rosengarten

Simon Taxacher wist voor het restaurant Relais & Châteaux Rosengarten in Kirchberg zijn vier hauben met succes te behouden. Simon Taxacher is de enige chef in Tirol met vier koksmutsen. Opnieuw wist Taxacher de kritische jury te imponeren met zijn oog voor detail, perfecte combinaties van regionale producten, de continue zoektocht naar de beste ingrediënten en zijn technische finesse.

Restaurant Rosengarten • Aschauer Straße 46 • 6365 Kirchberg in Tirol • +43 5357 4201 • welcome@rosengarten-taxacher.comwww.rosengarten-taxacher.com

3 hauben (koksmutsen)


Naast de bekende gezichten als Martin Sieberer, Benjamin Parth of Alexander Fankhauser, behoort ook de Brit James Baron van Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg tot de beste chef-koks van Tirol. Zeven Tiroler restaurants slaagden erin om in 2018 drie hauben (koksmutsen) te bemachtigen.

'Alexander' in Fügenberg (3 hauben, 18 punten)


Restaurant 'Alexander' in Hotel Lamark, © Hotel Lamark

Samen met zijn team tovert Alexander Frankhauser culinaire meesterwerken op tafel in restaurant 'Alexander' van hotel Lamark wat resulteerde in drie 'hauben'. Hier wordt op 'sensationeel hoog niveau gekookt' aldus Gault Millau. De jury is bijzonder enthousiast over de uitermate goed doordachte combinaties: regionale, traditionele gerechten met een modern vleugje. 

Hotel Lamark • Hochfügen 34 • 6264 Fügenberg • +43 5280 225 • info@lamark.at • www.lamark.at

'Paznaunerstube' in Ischgl (3 hauben, 18 punten)


De meervoudig bekroonde chef Martin Sieberer opende twintig jaar geleden het exclusieve restaurant 'Paznaunerstube' in Ischgl. Vandaag de dag is dit sfeervolle restaurant een van de beste gastronomische adressen van Oostenrijk. Dit jaar veroverde Sieberer drie 'hauben' met zijn meesterwerken die zich kenmerken door culinair vakmanschap en uitstekende kwaliteit. In Paznauerstube, gevestigd in luxehotel Trofana Royal, worden voornamelijk regionale producten gebruikt. Op verzoek en seizoensafhankelijk overtuigt de chef-kok ook met traditionele gerechten zoals de 'Paznauner Schafl'.

Gourmet & Relaxhotel Trofana Royal • Dorfstraße 95 • 6561 Ischgl • +43 5444 600 • office@trofana.at • www.trofana.at

'Stüva' in Ischgl (3 hauben, 18 punten)


Restaurant YSCLA Stüva in Ischgl, © YSCLA Stüva/Gerhard Berger
© Joerg Lehmann / image-bay.com

Het oordeel van de Gault-Millau jury over de kookkunsten van Benjamin Parth was duidelijk: 'Proef!'. Allen waren lovend over de jonge chef met talent voor culinaire creaties. Benjamin Parth uit Ischgl, die al eens werd verkozen tot jonge chef-kok van het jaar, streeft ernaar om de beste chef-kok van Oostenrijk te worden met zijn restaurant 'Stuva' in hotel Yscla. Met zijn inzet, gevoel voor smaak, oog voor details en een voorliefde voor zeedieren en -vruchten komt hij steeds dichterbij zijn doel.  

Gourmethotel Yscla • Dorfstraße 73 • 6561 Ischgl • +43 5444 5275 • info@yscla.at • www.yscla.at

'Tannenhof' in St. Anton (3 hauben, 18 punten)


Restaurant Tannenhof in St. Anton am Arlberg, © Hotel Tannenhof

Een jaar geleden heeft de chef-kok van luxehotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg, James Baron, een kickstart gemaakt van nul naar drie culinaire 'hauben'. Dit jaar was de in Groot-Britannië geboren kok in staat om zijn succes te verdedigen en maakte hij opnieuw indruk met zeer verfijnde culinaire hoogstandjes. De jury was met name verrast door zijn bijzondere desserts. 

Hotel Tannenhof · Nassereinerstraße 98 · 6580 St. Anton am Arlberg ·
+43.5446.30311 · info@hoteltannenhof.net · www.hoteltannenhof.net

'Der Engel in Grän (3 hauben, 17 punten)


Pure Gourmet Stube im Wellnesshotel Engel, © Wellnesshotel Engel

Manuel Schilling van Pure Gourmet Stube in hotel Der Engel is in topvorm, aldus Gault Millau. Voor zijn culinaire vaardigheden en het menu van verschillende proeverijen, met voornamelijk regionale producten en wild, gaven critici hem 17 van de 20 punten en drie 'hauben'. Schilling overtuigt met innovatie en verrassende smaakcombinaties. 

Der Engel · Dorfstraße 35 · 6673 Grän · +43.5675.6426 · post@engel-tirol.com · www.engel-tirol.com

'Schlosshotel Romantica' in Ischgl (3 hauben, 17 punten)


Schlossherren-Stube in Hotel Romantica in Ischgl, © Schlosshotel Romantica

Chefkok Gunther Doberl heeft het stokje overgegeven aan Gustav Jantscher: de Vorarlberger is een meer dan volwaardige opvolger. In zijn zevengangenmenu vindt men culinaire, zeldzame gerechten zoals gerookt runderhart, oesters en zelfgefokte duif. De jury van Gault Millau is enthousiast en vol lof: 'Geweldig'. 

Schlosshotel Romantica · Dorfstraße 85 · 6561 Ischgl · +43.5444.5633 · info@romantica.at · www.romantica.at

'Tennerhof' in Kitzbühel (3 hauben, 17 punten)


Terras van "Kupferstube" in Tennerhof met uitzicht op de Kitzbüheler Streif, © Hotel Tennerhof

Het team van Tennerhof, waar chef-kok Stefan Lenz de scepter zwaait, verhoogt dit jaar het niveau en maakt indruk met buitengewone culinaire creaties wat drie 'hauben' en 17 punten oplevert. Twee verschillende menu's staan op de kaart van het gastronomische restaurant, waar elke gang een 'culinaire openbaring' is volgens Gault Millau. Met name de mix van aroma, scherpe, fruitige en zure smaken in de gerechten heeft de jury enthousiast gemaakt. 

Tennerhof · Griesenauweg 26 · 6370 Kitzbühel · +43.5365.63181 · office@tennerhof.com · www.tennerhof.com

2 hauben (koksmutsen)


Van 'Schaufelspitze', het hoogstgelegen 'Hauben'-restaurant van Oostenrijk op de Stubaier gletsjer op 3.000 meter hoogte, tot nieuwkomers zoals het restaurant 'Stiar' in Ischgl: 26 restaurants in de editie van 2018 van de gastronomische gids Gault Millau zijn bekroond met 2 koksmutsen.

2 Hauben, 16 punten

2 Hauben, 15 punten

 

Haubenlokale (Interactieve kaart)


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat