Fort Altfinstermünz in de winter, © TVB Tiroler Oberland Nauders
Fort Altfinstermünz in de winter, © TVB Tiroler Oberland Nauders

Fort Altfinstermünz

Nauders

Het middeleeuwse fort Altfinstermünz is gebouwd op een rotswand bij de Finstermünz-kloof en waakt over de Inn en de grens tussen Tirol en het Zwitserse Graubünden. Tussen de oude muren krijgen bezoekers spannende inzichten en mooie uitzichten.

Het oude grens- en douanestation Altfinstermünz bij de Inn tussen Nauders en Pfunds is niet alleen een middeleeuws monument, maar ook een prachtig gerestaureerd museum waar bezoekers een reis terug in de tijd van ridders en smokkelaars maken. U kunt geheime rotspassages bezoeken, een natuurlijke grot, de Klausenturm met de houten brug over de Inn, de kapel van het complex en 'Sigmundseck' (niet geschikt voor rolstoelen) gebouwd door hertog Sigismund. Het bezoekerscentrum biedt ook informatie over de geschiedenis van het fort, dat in de middeleeuwen ook de zetel van het hof was. Ook krijgt de bezoeker inzicht in de restauratie van het momumentale pand, dat gefinancierd is vanuit EU-fondsen. Dankzij een nieuwe fietsbrug is de faciliteit gemakkelijk te bereiken via fiets- en wandelpaden langs de Via Claudia Augusta, zowel vanuit het Engadin als vanuit het Oberinntal aan de Tiroolse kant.

Het oude grens- en douanestation Altfinstermünz bij de Inn tussen Nauders en Pfunds is niet alleen een middeleeuws monument, maar ook een…

toon meertoon minder
Fort Altfinstermünz, © TVB Tiroler Oberland Nauders
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Dinsdag tot zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur

Naar de openingsuren
Gastenkaarten

Toegang bedraagt € 8,- per persoon, met de Tiroler Oberland Sommercard € 6,-, Gratis met de Tiroler Oberland Summercard GOLD.

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Parkeerplaats voor het bezoekerscentrum (enkel voor rolstoelgebruikers), hoofdparkeerplaats halverwege de brug (toegang via een steile, onverharde weg), overige parkeerplaatsen zijn te vinden aan de Viaclaudiasee vanaf waar u naar het fort wandelt.  

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Altfinstermünz 180, Nauders, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.