Zirbenpark Hochzeiger, © Daniel Zangerl
Zirbenpark Hochzeiger, © Daniel Zangerl

Zirbenpark Hochzeiger

Het Zirbenpark aan de Hochzeiger in het Pitztal ligt op 2.000 meter hoogte en is een van de oudste alpendennenbossen van Tirol. De avonturenarena combineert leuke kennis en feitjes met plezier en actie voor het hele gezin.

De Alpenden (Zirbe) wordt niet voor niets de ‘Koningin van de Alpen’ genoemd. Zij is imposant, ruikt heerlijk en de etherische oliën van de boom hebben een rustgevende werking. Hochzeiger in het Pitztal heeft een van de oudste alpendenbossen van Tirol. In het avontuurlijke Zirbenpark ontdekken bezoekers de veelzijdigheid van deze houtsoort. Vanaf het middenstation van de Hochzeiger gondel loopt een wandelpad (1 km) langs tal van speel- en belevingstations. Aan het einde wacht een 12 meter hoge toren met prachtig uitzicht én een 16 meter lange glijbaan. Zoek dit jaar verkoeling in de nieuwe waterspeelplaats ‘ZirbenWasser’ of race van het Sechszeiger-Bergstation naar het middenstation met de ‘ZirbenCart’ kartbaan. Voor liefhebbers vindt er elke maandag en vrijdag om 10.00 uur een rondleiding plaats door het ZirbenPark.

 

De dennenboom staat bekend om zijn veerkracht, het goede hout en om de kalmerende werking van zijn essentiële oliën. Op de 1.000 meter lange rondwandeling in het Zirbenpark bij het middenstation van de Hochzeiger-gondelbaan kan jong en oud veel leren over deze belangrijke boom van het hooggebergte. Verschillende speel-, avontuur- en ontdekkingsstations staan te wachten op de wandelaars. Het hoogtepunt is de twaalf meter hoge stenen dennen- en kegel-avonturentoren, zeker voor de kleine bezoekers erg leuk is dankzij de 16 meter lange, spiraalvormige glijbaan. Ook in het Zirbenpark: de waterspeeltuin 'ZirbenWasser', de 3,7 kilometer lange karrenroute 'ZirbenCart' van het Sechszeiger bergstation naar het middenstation, het 'ZirbenNest' en de 'ZirbenKugelbahn'. Daarnaast kunnen kleine bouwvakkers helpen bij de nieuwe achtpersoonsstoeltjeslift Hochzeiger 2.5 om een nieuwe bouwplaatsstation te creëen om energie op te wekken, naar het voorbeeld van de grote kabelbaanbouwplaats. En als u gewoon wilt ontspannen, kunt u hier genieten van het fantastische uitzicht op de Pitztaler bergen.

Zirbenpark Hochzeiger, © Hochzeigerbahnen
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Het Zirbenpark is dagelijks bereikbaar met de gondelbaan tussen 9:00 en 17:00 uur 

Naar de openingsuren
Prijsinformatie

Het bergbaanticket is inclusief een bezoek aan het Zirbenpark 

Naar de prijsinformatie
Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Gratis parkeren op de parkeerplaats van het dalstation van de berglift. Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Jerzens im Pitztal, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.