Toerskien in Osttirol, © Tirol Werbung/Hans Herbig
Toerskien in Osttirol, © Tirol Werbung/Hans Herbig

Toerskiën - Tips voor beginners

Bijna overal in Tirol zijn er makkelijke skitochten voor beginners te vinden. Deze zijn technisch eenvoudig opgezet, maar bieden net zoveel plezier als de uitdagende tochten. Beginnende toerskiërs kunnen ook veelbelovende toppen bereiken, zoals de Gaishörndl (2.615 meter) in Osttirol of de Grubenkopf (2.337 meter) in de Stubaier Alpen met uitzicht op Zuid-Tirol. Voor deze tochten zijn echter goede skivaardigheden, lawinebeschermende uitrusting en een goede fysieke conditie een vereiste.

Tip 1: Serfaus-FissLadies

Begeleide skitochten, waaronder de smokkeltocht naar Samnaun in Zwitserland of de tocht in het Urgtal-gebergte vanuit het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis, zijn bijzonder geschikt voor beginners die kennis willen maken met de toerskiën. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 2: Zillertal

De skitocht op de Gerlosstein (2.166 meter) naar de Arbiskogelhütte in het Zillertal is dankzij het afwisselende landschap geschikt voor beginners. Op een aangename manier wisselen steilere passages en makkelijke stukken elkaar af. Deze rout is slechts op bepaalde dagen open. Klik hier voor meer informatie.

Tip 3: Osttirol

De veel bezochte berg op de grens van Osttirol is de Gaishörndl (2.615 m) in een tochtgebied met veel kalksteen. Vanwege het gunstige verloop van deze route en de zuidoostelijke ligging, kan deze tocht ’s winters vrijwel elke dag gemaakt worden en is ook een mooie Firntoer. Het mooie uitzicht op de Dolomieten en het Pustertal naar Toblach is kenmerkend voor deze toerskitocht. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 4: Wipptal 

De tocht voor beginners naar de Grubenkopf overbrugt 887 hoogtemeters en is een schilderachtige en gemakkelijke skitocht in het Obernbergtal, die naar de grens met Italië leidt. Na het verlaten van de rodelbaan passeert u eerst de prachtige Obernberger See en daarna klimt u verder over alpenweiden. Het grotendeels bestaande klimpad maakt het gemakkelijk de weg te volgen tot aan het bereiken van de top van de Grubenkopf (2.337 meter) op de grenskam. Klik hier voor meer informatie.

Tip 5: Alpbachtal

Skitochten in het Alpbachtal zijn heerlijk. De Schatzberg is een veelbezochte skitop, die dankzij de vrije pistes ook voor beginners een ontspannen en technisch gemakkelijke afdaling biedt. De gemoedelijke skitocht met 590 hoogtemeters voert vanaf de parkeerplaats Oberthaler over de Zottaalm, Thaleralm, Krinnjoch en het bergstation van de Schatzbergbahn naar de Schatzberg (1.898 meter) in de Kitzbüheler Alpen. Zelfs als er weinig sneeuw ligt, is de toch gemakkelijk af te leggen, aangezien de klim grotendeels over paden en weilanden met een lichte helling gaat. Klik hier voor meer informatie.

Tip 6: Osttirol

De skitocht naar de Böse Weibele (2.521 meter) bij het kruispunt tussen de Drau en het Iseltal is een prachtige panoramatocht. Met een klim via de Hochsteinbahn is de tocht met 500 hoogtemeters ook geschikt voor beginners.

Fysiek fitte skiërs starten vanaf het bergstation van de Kombibahn. Het pad leidt over de zogenaamde 'Russenweg', een smal pad dat door het bos loopt, naar de Hochsteinhütte (2.023 meter). De drie secties van de Hochsteinbahn leiden ook naar dit punt. Vanaf de Hochsteinhütte is er een prachtig uitzicht op het Iseltal en de Dolomieten in westelijke richting naar de Böse Weibele. Klik hier voor meer informatie.

Tip 7: Lechtal

De skitocht op de kleine Pfuitjöchle is een zeer populaire, zonovergoten plezier-skitocht in de Lechtaler Alpen. Vanwege de zuidelijke ligging zijn sneeuwzekere omstandigheden vereist, maar als het weer het toelaat is de tocht met ongeveer 990 hoogtemeters een echte traktatie. De klim gaat eerst door het bos, daarna komt u op open terrein met glooiende hellingen die ontspannen bergafwaarts voeren. Klik hier voor meer informatie.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.