© Kitzbühel Tourismus
© Kitzbühel Tourismus

Alpenblumenweg

Een eenvoudige tot middelzware wandeling op de zonnige Kitzbüheler Horn. Tijdens deze vier uur durende wandeling op 1.880 beter hoogte geniet u van mooie en heerlijke ruikende inheemse en exotische planten. Eva en Toni Hofer hebben sinds 1985 de zorg over dit prachtige alpiene landschap. Beiden hebben de wereld afgereisd om zeldzame planten te verzamelen uit de Kaukasus, het Andes gebergte, de Pyreneeën en de Himalaya. Deze zijn gepland in de Alpiene tuin tussen natuurlijke grasvelden en rotsblokken. U kunt ook twee kunstmatig aangelegde vijvers bewonderen. Bij de terugweg over de oude Sonnbergweg komt u langs de beroemde Sonnbergstub’n (758 m). Laat u bij de Sonnbergsub’n verwennen door culinaire hoogstandjes van de beroemde zingende gastvrouw Rosi.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Hornbahn Talstation

Eindpunt

Hornbahn Talstation

Bergketen

Lengte

14,5 km

Duur

5 uur 45 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.950 m750 m

Hoogtemeters bergopwaarts340 m
Hoogtemeters afdaling1.560 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

De ongeveer 15 km lange wandeling begint bij de Hornbahn I in Kitzbühel waarmee u met de Horn-Gipfelbahn 2.000 m omhoog gaat. Vanaf daar gaat de afdaling rechtstreeks naar de alpiene bloementuin van de familie Hofer. Het volgende pad over de Lämmerbühelalm naar de Bichalm (906 m) heeft geen zware beklimmingen. De afdaling gaat over de ‘oude Sonnbergweg’, langs de Sonnbergsub’n terug naar het dalstation. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.