Kellerjochhütte, © Tirol Werbung / Charly Schwarz
Kellerjochhütte, © Tirol Werbung / Charly Schwarz

Een uitstapje voor de smaakpupillen: culinaire wandelingen in Tirol

Wat is een wandeling zonder een stop bij een berghut, almrestaurant of een herberg? Voor veel bergliefhebbers zorgen culinaire stops tijdens wandeltochten voor extra genot. Hieronder negen wandelingen door de culinaire bergwereld van Tirol, geselecteerd door experts.

Iedereen die ooit gewandeld heeft in de bergen, weet dat het prachtige uitzicht, de frisse lucht en de lichaamsbeweging zorgt voor een goede eetlust. Met dit gegeven in het hoofd hebben drie experts negen culinaire wandelingen ontworpen die zich richten op een bepaald thema. In de categorie ‘Wandelingen voor fijnproevers’ staat kookkunst op het hoogste culinaire niveau centraal. Het thema ‘Almen met eigen productie’ richt zich op de traditionele productie van kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten en ‘Wandelingen voor families’ op de belevenis en kindvriendelijke restaurants. De experts vertellen in de wandelbeschrijvingen de ins en outs. 

Iedereen die ooit gewandeld heeft in de bergen, weet dat het prachtige uitzicht, de frisse lucht en de lichaamsbeweging zorgt voor een goede eetlust…

toon meertoon minder

Wandelingen voor fijnproevers

Wandelaars kunnen gerechten van topklasse verwachten bij de drie tours die ‘Hauben’ en sterrenchefkok Alexander Fankhauser speciaal voor fijnproevers heeft geselecteerd. De highlight op de Angerer Alm is de unieke wijnkelder, bij het op 3.000 meter hooggelegen restaurant ice Q is het imposante uitzicht op de Ötztaler bergwereld de blikvanger en de Wedelhütte biedt een exclusieve ambiance bij een heerlijk 5-sterrenhotel. Fankhauser, staat aan het roer van restaurant ‘Alexander’ in het 4-sterrenhotel Lamark gelegen in Hochfügen in het Zillertal. Hij heeft deze restaurants hoog in het vaandel staan. En vanuit praktisch oogpunt bekeken: alle drie de restaurants zijn gemakkelijk bereikbaar, met of zonder gebruik van de kabelbanen.

Wandelingen voor fijnproevers

Almen met eigen productie

De gemoedelijke sfeer van een goede alpenhut kan voor veel bergwandelaars niet worden overtroffen. Tiroler schrijfster en alpine-expert Irene Prugger heeft drie van haar favoriete almweiden geselecteerd voor dit thema. Allen produceren kaas- en melkproducten van eigen bodem en bieden deze aan als snack of voor de verkoop. Op goed gemarkeerde, doorgaans eenvoudige wandelpaden gaat het op- en neerwaarts met een goedgevulde rugzak vol lekkernijen. Vergezeld door het prachtige bergpanorama krijgen bergwandelaars het ‘on top of the world’ gevoel. 

Almen met eigen productie

Wandelingen voor families

Een culinaire wandeling met de hele familie? Klinkt als een goed idee, maar voor de kinderen moet er wel iets te beleven zijn. Kathrin Siller is redactrice bij de ‘Tiroler Tageszeitung’. Ze kent de bergrestaurants op haar duimpje en als moeder van drie kinderen bekijkt ze deze ook vanuit kinderlijk oogpunt. Haar drie favoriete restaurants hebben één belangrijk aspect gemeen: direct voor de deur kunnen de kids naar hartenlust spelen, ravotten en zich uitleven op verschillende speeltoestellen. Alle familierestaurants bevinden zich dan ook in avontuur- of speelparken in Tirol.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.