De Meilerhütte bij Leutasch, © Martina Nairz
De Meilerhütte bij Leutasch, © Martina Nairz

Bergwandeling
Bergleintal & Meilerhütte

Deze wandeling door het Bergleintal (ook wel Bergltal genoemd) voert naar de Meilerhütte die gelegen is op een smalle bergrug op 2.366 meter hoogte. Het is een van de meest indrukwekkende wandelingen in het Wettersteingebied. Ten zuiden van de kloofachtige vallei doemt de Öfelekopf (2.478 meter) op en in het noorden zijn de steile flanken van de Wettersteinwand te vinden die reiken tot zo’n 2.450 meter hoogte. De terugweg gaat via dezelfde route. Na genoten te hebben van een Tiroler maaltijd bij de Meilerhütte, nemen ervaren wandelaars met een goede conditie de afdaling richting het zuiden over de Söllerpas (2.259 meter) en vervolgens door het Puittal terug naar het startpunt.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Leutasch-Reindlau

Eindbestemming

Meilerhütte

Eindpunt

Leutasch-Reindlau

Bergketen

Wettersteingebergte

Lengte

12,5 km

Totale wandeltijd

8 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.366 m1.060 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.372 m
Hoogtemeters afdaling1.372 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Leutasch/Reindlau, toegangsweg achter Gasthaus Hubertus

Rustmogelijkheden

  • Meilerhütte (juli tot september)
  • Gasthaus Hubertushof in Leutasch-Reindlau

Downloads

Routebeschrijving

In het Bergleintal (of Bergltal) zijn enkele imposante bergen te vinden. Een alternatieve route is de rondwandeling om de machtige Öfelekopf (2.478 meter). De start van de route is bij Gasthaus Hubertushof in Leutasch-Reindlau. Vanaf hier leidt een klein straatje naar Bergleinbach. Blijf op de linkeroever en loop in ongeveer tien minuten naar de volgende kruising. Ga links over het bospad dat naar een bredere weg leidt. Sla hier scherp rechtsaf en geniet van het prachtige uitzicht dat voor u opdoemt voordat u langzaamaan naar het Bergleintal afdaalt. Al snel gaat de weg steil omhoog en voert door een sectie met veel struiken naar de voet van de bergwand. De weg vervolgt richting het westen over de kleine ‘heuvel’ Schönegg (1.824 meter) langs een berghut en over de Kar verder naar het Leutasch Platt (2.100 meter). Na een korte klim gaat u rechts richting de Musterstein, een top van 2.478 meter in het oostelijke deel van het Wettersteingebergte, waar ook de Törlspitzen (tot 2.227 meter) liggen. Het pad loopt in westelijke richting over steile hellingen en rotsformaties richting de alpine Meilerhütte, gelegen op de Dreitorspitzgatterl op de grens tussen Tirol en Beieren. De hut is enkel per voet te bereiken, want de bergliften liggen op een flinke afstand. De wandeling wordt echter beloond met een warm welkom en de mogelijkheid om uit te rusten op een unieke locatie. Na de stop gaat de weg terug via het dezelfde route als de heenweg, door het Bergleintal naar Leutasch.

Ervaren bergbeklimmers kunnen ervoor kiezen om een alternatieve, uitdagende route te volgen die voert over de Söllerpas, de Söllerinne en via het Puitttal terug naar het startpunt. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Bergleintal & Meilerhütte (47.40081,11.18077)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.