Drischlsteig van de Alpjoch naar de Muttekopfhütte
Drischlsteig van de Alpjoch naar de Muttekopfhütte

Bergwandeling
Drischlsteig - Muttekopfhütte - Latschenhütte

De bergen aan de voet van de 2.774 meter hoge Muttekopf zijn rotsachtig en ruig. Aangezien de route van Hoch-Imst via de Drischlsteig naar Muttekopf en Latschenhütte bijna geheel bergafwaarts gaat, genieten wandelaars volop van het majestueuze panorama. Enkel op de open, maar goedverzekerde Drischlsteig is zo nu en dan meer concentratie vereist. Na een stop in een van de hutten, die uitstekende Tiroler gerechten serveren, moet het hoogtepunt bij de Untermarkter Alm nog komen: een ritje met de 3,5 kilometer lange Alpine Coaster, een van de langste bergachtbanen in de Alpen. Het is uiteraard ook mogelijk om de wandeling te voet te voltooien.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Bergstation Alpjoch

Eindbestemming

Muttekopfhütte, Latschenhütte

Eindpunt

Hoch-Imst

Bergketen

Lengte

7,4 km

Totale wandeltijd

2 uur 45 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.030 m1.075 m

Hoogtemeters bergopwaarts20 m
Hoogtemeters afdaling975 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Parkeerplaats bij het dalstation in Hoch-Imst

Rustmogelijkheden

  • Muttekopfhütte (1 juni tot 1 oktober)
  • Latschenhütte (1 juni tot eind oktober, niet elke dag geopend)
  • Untermarkter Alm (begin mei tot eind oktober, eind juni tot midden september dagelijks geopend) 

Downloads

Routebeschrijving

De toer begint in Hoch-Imst met een rit met de stoeltjeslift naar de Alpjoch op zo’n 2.000 meter hoogte. Daar aangekomen begint daadwerkelijk de wandeling. Eerst gaat het langs de open, maar goedverzekerde Drischlsteigs rustig bergafwaarts naar de Muttekopfhütte, waar u een pauze in kunt lassen. Ga verder op het pad richting de ‘Latschenhütte’ en loop bergafwaarts over de rotsachtige weidehelling voor de hut langs. Al snel komt u bij een beekje, steek deze over en volg bij de splitsing niet de ‘Plattigsteig’, maar ga rechts over een gemarkeerde, maar niet aangelegd pad. Steek even later nogmaals een beek over en de route leidt uiteindelijk naar het dalstation van de Materialseilbahn. Aan de voet van Imster Hausberg Muttekopf loopt u links van de beek over de weg het dal uit naar de Latschenhütte. Houd daar de het jagerspad aan, steek de beek over en daal rustig af door het bos tot het pad bij een brug overgaat in een breed voetpad. Ga hier in dezelfde richting verder naar de skipiste. Volg het pad vanaf de piste naar beneden naar de Untermarkter Alm bij het liftstation en het startpunt van de Alpine Coaster: een 3,5 kilometer lange Alpine-achtbaan. Hier heeft u de keuze: wandel over de bosweg naar Hoch-Imst (volg de lantaarnpalen) of trakteer uzelf op een supersnel ritje met de Alpine Coaster die u afzet in Hoch-Imst.

Tip: geniet op de Alpjoch bij het uitkijkplatform ‘Adlerhorst’ en het panoramaterras ‘SunOrama’ van een adembenemend uitzicht op Imst en de omliggende bergen.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Drischlsteig - Muttekopfhütte - Latschenhütte (47.256353,10.678046)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.