Venedigerhaus in Innergschlöss, © Tirol Werbung/Matthias Ziegler
Venedigerhaus in Innergschlöss, © Tirol Werbung/Matthias Ziegler

Nationalpark wandeling – Innergschlöss

Innergschlöss wordt als één van de mooiste valleien van de Oostelijke Alpen gezien. Hier heeft u, omgeven door de unieke natuur van het Nationalpark Hohe Tauern, uitzicht over imposante gletsjers rond de Großvenediger. De gemakkelijke wandeling in het Nationaal Park in Innergschlöss biedt verrassend veel mooie fotomogelijkheden van de natuur en cultuur van het dal tussen hooggebergtes. Het panoramische uitzicht langs het parcours met de Großvenediger, een authentiek bergdorp en een prachtige kapel in de rotsen zijn geweldige fotomomenten. Maar ook het ongerepte en eeuwenoude natuurlandschap is mooi op foto’s vast te leggen. Het is het leefgebied van vele zeldzame dier- en plantensoorten, waaronder bijzondere alpine bloemen, bergmarmotten en adders. Met een beetje geluk krijgt u zelfs de lammergier voor de lens. Deze vogel is met een spanwijdte van maximaal 2,9 meter één van de grootste vliegende vogels ter wereld.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Parkplatz Matreier Tauernhaus

Bergketen

Venedigergroep

Lengte

9,3 km

Duur

3 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.702 m1.505 m

Hoogtemeters bergopwaarts244 m
Hoogtemeters afdaling244 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

De Nationalpark-hikingbus stopt direct bij het Matreier Tauernhaus. Vanaf hier voert een bergweg naar Innergschlöss. Een plek die de moeite waard is om te stoppen is de steile helling ‘D’Hölle’, waar Dichtenbach en Tauernbach samenkomen. Direct achter deze helling ligt het pittoreske bergdorpje Außergschlöss, waar u een uniek uitzicht heeft op de Schlatenkees. U wandelt voorbij de rotskapel over de openbare weg naar het mooie bergdorp en bereikt zo het Venedigerhaus in Innergschlöss. U wandelt over dezelfde weg terug of u neemt pad 925, die ten zuiden van de Gschlössbaches loopt. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat