Wandepad naar de Anton-Renk-Hütte, © Daniel Zangerl
Wandepad naar de Anton-Renk-Hütte, © Daniel Zangerl

Wandeling Anton-Renk-Hütte-Fallender Bach

Deze middelzware wandeltocht start in Ried in het Tiroler Oberland. De wandeling voert langs de Anton-Renk-Hütte en vervolgens naar bijzonder natuurspektakel in de buurt: de Fallender Bach, ook wel Renkfälle genoemd. Een brullende waterval op 2.260 meter hoogte. De enorme watermassa dendert hier via een klif 150 meter de diepte in. Via de Stalanzer Alpe wandelt u terug naar Ried.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Ried im Oberinntal

Eindpunt

Ried im Oberinntal

Bergketen

Lengte

18,5 km

Duur

8 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.261 m876 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.495 m
Hoogtemeters afdaling515 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

U start in Ried (Langwiese, gelegen aan de zuidelijke gemeentegrens van het dorp); op de alsmaar stijgende weg passeert u de dorpjes Hohlenegg en Gfrans. U wandelt vervolgens een stuk langs de Stalanzer Bach en via de Spielebene bereikt u de Stalanzalpe. Het laatste stuk naar de Stalanzalpe (vanaf de parkeerplaats Spielebene) is behoorlijk stijl. U vervolgt uw route op een mooie wandelweg totdat u uiteindelijk een kleine brug over de Stalanzer Bach bereikt. Nadat u de beek bent overgestoken, volgt de laatste etappe van deze tocht. Een matig stijgend bergpad leidt naar de onbemande Anton-Renk-Hütte. Nu zijn het nog maar een paar minuten tot aan de Fallender Bach. Vervolgens neemt u opnieuw een bergpad, deze keer tot Zirmesköpfel. De afdaling gaat over de Fendler Alm naar Sattelklause. Voor de terugweg naar Ried kunt u comfortabel gebruik maken van de kabelbaan. Vanaf het dalstation kunt u te voet terug naar het beginpunt. 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat