Schwarzer See, © Nauders Tourismus/Martin Lugger
Schwarzer See, © Nauders Tourismus/Martin Lugger

Bergwandeling
Kleiner Mutzkopf - Schwarzer See - Grüner See

De rondwandeling bij het drielandenpunt in Naunders gaat langs indrukwekkende landschappen. Hier, tussen Reschenpass en de Zwitserse grens, liggen de twee Mutzköpfe en daartussen twee prachtig mooie bergmeren: de Schwarzer en de Grüner See. De stoeltjeslift brengt u allereerst omhoog naar de Kleiner Mutzkopf. Vanuit daar wandelt u langs verschillende hoogveenmoerassen met wit wollegras naar het beschermde natuurmonument Schwarzer See. Het meest bijzondere is dat ieder jaar in juli witte waterlelies in bloei staan. Na een rondje om het meer zoekt u de Grüner See op en kan u daarna weer terug met de lift naar het dalstation.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Bergstation Mutzkopflift, Nauders

Eindbestemming

Kleiner Mutzkopf, Schwarzer See, Grüner See

Eindpunt

Bergstation Mutzkopflift, Nauders

Bergketen

Sesvennagebergte

Lengte

10,3 km

Totale wandeltijd

4 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.900 m1.810 m

Hoogtemeters bergopwaarts200 m
Hoogtemeters afdaling500 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Parkeerplaats bij de Mutzkopf-Sesselbahn

Downloads

Routebeschrijving

De wandeling begint ontspannen met een rit naar boven met de Mutzkopflift. Direct bij het bergstation neemt u het wandelpad (nr. 9) naar de Kleiner Mutzkopf en verder naar de Schwarzer See. Daarna volgt u weg nr. 6. U kunt ook voor een alternatieve route kiezen, er zijn twee opties. Ten oosten van de Schwarzer See kunt u een pad nemen dat via de zuidelijke oever richting Grüner See loopt. Een tweede weg begint helemaal aan het einde van de westelijke oever van het meer. Beide wegen komen uiteindelijk weer bij elkaar in het bos boven het meer. U wandelt nu verder door een prachtig sparrenbos naar de Grüner See. Als u daarna het pad naar het zuidoosten volgt, dan komt u in een uitgestrekt weidegebied terecht en bereikt u de Großmutzwiese. Kiest u ervoor om wandelpad nr. 6 aan te houden, dan loopt u verder naar het noordoosten en komt u uit bij de hoogste top van de Großer Mutzkopf. Daarna vervolgt u het pad op weg nr. 7 richting Riatschwiesen en Riatschhof. Als u in Riatsch besluit om via wandelweg 5a naar Nauders te lopen, dan vindt u beneden aan de Riatschwiesen borden die u verder de weg wijzen. U arriveert bij een voormalig skipad, dat door het bos naar de weilanden in het dal slingert. Vervolgens steekt u de straat over en wandelt over de brug over de Stillebach. Zo bereikt u Gasthof Martha in de Alte Straße en bent u weer terug in Nauders. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kleiner Mutzkopf - Schwarzer See - Grüner See (46.88198,10.48799)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.