Fügen, Zillertal

Ecologie en industrie: Fügen staat bekend als het middelpunt van de houtproductie. Bezoekers van dit kleine dorpje in het oosten van Tirol kunnen veel hout verwachten, in alle vormen, maten en geuren.

In het eerste deel van het Zillertal ligt het dorp Fügen (550 m), dat met zijn 3.700 inwoners het grootste dorp in de regio is. Iedereen die wel eens in Fügen is geweest, zal bekend zijn met de aanblik en geur van hout: gesneden hout, planken, zaagsel. Binderholz is hier gevestigd, één van de grootste houtzagerijen in Europa. Het bedrijf produceert de meest uiteenlopende houtproducten, van hout voor meubels tot stro voor vee tot en pallets. Al vroeg heeft het bedrijf zich toegespitst op milieuvriendelijk bouwen en wonen. De aangrenzende FeuerWerk biomassacentrale produceert niet alleen elektriciteit en warmte, maar is zeker een bezoek waard dankzij de opvallende architectuur en de functie als evenementencentrum. 

Hoewel Binderholz pas is opgericht in de jaren '50, is Fügen al veel langer een belangrijke industriële speler. De mijn in de Fügenberg uit de 15e eeuw laat zien hoe belangrijk deze sector is geweest voor de lokale economie. De gedolven erts werd gebruikt door smeden voor het maken van harnassen voor ridders en kanonskogels die gebruikt werden in oorlogen en conflicten in de Vroegmoderne Tijd. 

Zomer

  • Fügen is een ideaal startpunt voor wandelingen. De Spieljochbahn brengt u rechtstreeks vanuit het centrum van het dorp tot in het wandelgebied. Het eerste Zillertaler blote-voetenpad, een klimtuin, de hoogst gelegen steengroeve en een speeltuin zijn slechts enkele van de attracties die u op deze berg tegenkomt.
  • Het Heimatmuseum en de HolzErlebnisWelt vormen slechts een gedeelte van het culturele aanbod van Fügen. Wie culturele hoogtepunten met ontspannen sport wil combineren, wordt aangeraden over de Zillertal Radweg te fietsen.
  • In de Erlebnistherme Zillertal vindt u de langste waterglijbaan van West-Oostenrijk en een omvangrijk sauna- en wellnesslandschap.
  • U kunt kiezen uit ongeveer 80 accommodaties, uiteenlopend van viersterrenhotels tot kamers bij particulieren. In talrijke herbergen en restaurants wordt u culinair verwend.

Winter

  • Midden in het dorp vertrekt de Spieljochbahn die u naar het skigebied brengt, dat ideaal is voor kinderen en beginners. Hier vindt u de langste dalafdaling van het Zillertal die kunstmatig kan worden besneeuwd.
  • Gratis skibussen brengen u naar het skiknooppunt Hochfügen-Hochzillertal.
  • Het wereldberoemde kerstlied ‘Stille nacht, heilige nacht’ is ontstaan in Fügen. U kunt een bezoek brengen aan het Heimatmuseum, de kaasboerderij, historische kapellen en kerken. De HolzErlebnisWelt is de meest moderne warmtecentrale op biomassa in Europa.

Vakantie activiteiten in in Fügen, Zillertal

Alle activiteiten+
© FeuerWerk Fügen
© Tirol Werbung/Klaus Kranebitter
© Fügen Bergbahn
© Erste Ferienregion im Zillertal
© Heimatmuseum

Arrangementen

Service

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat