St. Leonhard im Pitztal

St. Leonhard ligt aan het einde van het Pitztal en is een van de grootste gemeenten in Oostenrijk. Het is ook de thuisbasis van de Wildspitze, de hoogste berg in Noord-Tirol op 3,768m.

Wie naar St. Leonhard wil, mag de precieze toevoeging "im Pitztal" niet missen: een aantal dorpen in de Alpen zijn vernoemd naar de vroegmiddeleeuwse heilige. Leonhard von Limoges, aristocratisch en verheven tot hoge taken, wees het episcopaat af om zich terug te trekken in een hermitage en zijn gebeden en werk te wijden aan de kansarme buitenstaanders en marginale groepen van de samenleving. Hun strijd om te overleven was bijzonder hard. En daar hebben de mensen van Pitztal altijd veel van begrepen.

In de 19e eeuw moesten de boeren - die niet in staat waren hun gezinnen van de dorre grond te voeden - hun kinderen als "Zwabische kinderen" naar seizoensarbeid sturen in meer welvarende gebieden. Toen kwamen de eerste vrijetijds-alpinisten, die de bergen niet in de eerste plaats als een harde leefruimte zagen, maar eerder als plaatsen waar hun romantische verlangen naar authenticiteit, onontgonnen idylles en een eenvoudig, natuurlijk leven werd vervuld.

Toerisme bracht werk, welvaart en levensvatbare vooruitzichten. Tegenwoordig is St. Leonhard aan het einde van het Pitztal een groeiende gemeenschap die de dromen van vakantiegangers nog steeds waarmaakt.

Wie naar St. Leonhard wil, mag de precieze toevoeging "im Pitztal" niet missen: een aantal dorpen in de Alpen zijn vernoemd naar de…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in St. Leonhard im Pitztal

Alle activiteiten+
© Jörg Lutz
© Tirol Werbung/Verena Kathrein
© Pitztal
© Pitztal

Populaire accommodatie in St. Leonhard im Pitztal


Alle vakantiewoningen in St. Leonhard im PitztalAlle hotels in St. Leonhard im Pitztal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in St. Leonhard im Pitztal

Aankomst St. Leonhard im Pitztal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: St. Leonhard im Pitztal, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.