Tannheim

Tannheim is de belangrijkste plaats in het Tannheimer Tal Vallei in het noord-westen van Tirol. De nabijgelegen berg heet Einstein en de geschiedenis van het dorp kenmerkt zich door sterke persoonlijkheden.

Door de katholieke en de landbouw tradities is Tirol eeuwenlang gedomineerd door mannen. Echter, in het Tannheimer Tal, had 'moeders' thuis de broek aan en hadden vrouwen vaak het laatste woord. Zo werden boerderijen in het dal geërfd niet door de oudste zoon, maar door de jongste dochter van de familie. Met het doel, uiteraard, dat zij de verantwoordelijkheid had om in het dorp te blijven en voor haar ouders te zorgen op latere leeftijd. Dankzij de centrale ligging vormt het dorp een perfect uitgangspunt voor wandelingen en fietstochten en als winterbestemming is het een ideale verblijfplaats. 

Zomer

  • Vanuit Tannheim kunt u prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door Naturschutzgebiet Vilsalpsee.
  • Niet alleen mountainbikers, maar ook wielrenners vinden hier perfecte omstandigheden en voorzieningen. Voor de jaarlijkse Tannheimer Rad-Marathon komen begin juli zo'n 1.600 wielrenliefhebbers naar dit Tiroler dorp.
  • De Pfarrkirche zum Hl. Nikolaus en het Heimatmuseum in Tannheim zijn een bezoek zeker waard.
  • Met meer dan 90 gastenbedden in alle categorieën, vind u gegarandeerd een accommodatie die aansluit op uw wensen.

Winter

  • Meer dan 100 dagen per jaar kunt u hier de piste op. Vooral cross country skiërs vinden hier uitdaging, maar u vindt er ook prima omstandigheden om te skiën, rodelen, schaatsen en winterwandelen.
  • Elk jaar vindt in januari het Internationale Luchtballonfestival plaats, alsmede de Ski-Trail Tannheimertal – Bad Hindelang, een van de grootste cross country skiwedstrijden in Oostenrijk. 

Door de katholieke en de landbouw tradities is Tirol eeuwenlang gedomineerd door mannen. Echter, in het Tannheimer Tal, had 'moeders' thuis de…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in TannheimAlle activiteiten+
© Tannheimer Tal
© Tirol Werbung/Verena Kathrein
© Tannheimer Tal
© Tannheimer Tal

Populaire accommodatie in Tannheim


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Tannheim

Aankomst Tannheim

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Oberhöfen 110, Tannheim, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.