Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

7 manieren om je ski’s te dragen

Bijgewerkt op 13.12.2021 in Sport

"De helikopter", "de tram" of "totale vernietiging" - we weten hoe jij jouw ski's draagt. Wie bij de lift of vanop het terras van één of andere berghut, nippend van een Schiwasser, andere wintersporters in het oog houdt, leert veel over zijn of haar medemensen. We zetten even de 7 meest voorkomende categorieën op een rijtje. 

1. De stalen biceps

Je draagt beide ski's met één hand parallel aan je kaarsrechte rug, je bovenarm en onderarm bevinden zich in een rechte hoek ten opzichte van elkaar. Iedereen die naar je kijkt, denkt dat je het niet lang volhoudt, maar ze hebben het fout. Terwijl je vanaf de drukke parkeerplaats helemaal naar het dalstation wandelt – dat lijkt wel 5 kilometer - klem je je tanden op elkaar en negeer je de pijn in je arm. Als je dan uiteindelijk in de lift zit en je arm nauwelijks nog in een normale positie krijgt, weet iedereen dat je ze hebt “die biceps van staal”.

De stalen biceps

2. De alles-eender

Je merkt op de snelweg dat de achterklep open staat, het veiligheidsvestje en het leeggoedkratje verdwenen zijn en je rijdt toch gewoon door? Je bestelt een broodje met worst, mosterd, ketchup, mayo en augurkjes omdat beslissingen nemen gewoon ontzettend zwaar is? Je trekt je ski's gewoon van het autodak af en sleept ze over de grond de gondel in? Volgens onze bevindingen draag je je ski's op de "mij is alles eender-manier". Typisch daarbij is dat je een zorgwekkende apathie ten opzichte van mensen en voorwerpen vertoont. Tijdens een drankje in de berghut heb je ook gewoon al eens een heet theezakje met de hand uitgeknepen. Praat erover met je therapeut.

De alles-eender

3. De totale vernietiging

Je probeert je ski's op de schouders te dragen als een professionele skiër. Terwijl je op weg naar de lift een uitvoerig gesprek voert met je reisgenoot, vergeet je voortdurend dat je ski’s in alle richtingen steken. Op de korte wandeling van het hotel en de lift beschadig je 3 straatlantaarns, 6 autospiegels en 9 straatnaamborden. Een voorbijganger krijgt je ski’s zelfs in het gezicht. Je doet niets opzettelijks, maar weet wel: je bént een gevaar voor je medemens. Wikkel je ski’s in noppenfolie of vraag iemand om hulp.

De totale vernietiging

4. De skiveteraan

Je huid lijkt van leer, je skipak is rood, iedereen denkt, dat je een skileraar bent. Door je heel erg dikke skischoenen, die je zoals elk jaar na het skiseizoen bijna operatief moet laten verwijderen, loop je ietwat naar achteren geleund met je ski’s op de schouders. Mensen kijken vol bewondering naar je en vragen zich af hoe je je vlijmscherpe ski's zo dicht bij je gezicht kunt dragen zonder je huid te bezeren. Gefeliciteerd!

De skiveteraan

5. De helikopter (of: de samoerai)

Iemand heeft je verteld, dat je een paar ski’s niet samendraagt, maar elke ski apart. Dus wandel je met één ski over je linker- en één over je rechterschouder. Van bovenaf zie je eruit als een wandelende X. Met helikopterachtige zwaaibewegingen heb je ongeveer twee keer zoveel ruimte nodig als de anderen. Als je in de "helikopter-positie" naar de skibus rent, brengen de ongecontroleerde bewegingen van je ski’s je in een "samoeraipositie". Advies voor iedereen, die zo iemand tegen het lijf loopt tijdens zijn of haar skivakantie: ren zo snel weg, als je kunt!

De helikopter

6. De tram

Ook jij bent één van die typen, die zijn of haar ski’s niet als paar draagt. In plaats van ze te kruisen, houd je ze lager bij de grond. "De tram" is eigenlijk heel praktisch, maar het ziet er best stom uit. Als aanhanger van deze draagmethode heb je ook chronische problemen met je skistokken, die je, ofwel aan je rugzak moet bevestigen, ofwel tussen je tanden klemt.

De tram

7. De balk

Als je je ski's graag horizontaal voor je borst draagt, dan hecht je duidelijk veel waarde aan je persoonlijke ruimte en dat is oké. Door deze manier van ski’s dragen, laat je echter duidelijk blijken, dat je absoluut geen idee hebt, van wat je aan het doen bent.

De balk

Laatste artikel van Benjamin
Imster Schemenlaufen
Bijgewerkt op 10.02.2021 in Cultuur
De Tiroolse Fasnacht!
4 min. leestijd
Alle artikelen van Benjamin
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.