Outdoorregio Imst

Traditionele carnavalstradities en een divers aanbod outdoor activiteiten: de outdoorregio rond het stadje Imst aan de voet van de Lechtal Alpen biedt een verscheidenheid aan vakantiemogelijkheden.

Het kleine stadje Imst biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de omliggende regio en is een toevluchtsoord voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zowel de cultuur als actie. Dankzij de ligging aan de voet van de Lechtaler Alpen op een hoogte van 827 meter hoogte, kent de stad vele zonuren. Imst is in de hele regio bekend dankzij de 'Schemenlaufen', een carnavalsoptocht door de straten waarbij mannen en jongens zich verkleden in kleurrijke kostuums. Het Hoch-Imst ski- en wandelgebied trekt bezoekers zowel in de zomer als in de winter. Moderne kabelbanen brengen outdoor enthousiastelingen naar de skipistes en wandelpaden. De stad zelf is de thuishaven van een rotsklimcentrum, waar klimliefhebbers hun hart op kunnen halen. Het outdoor adventure park Area 47 biedt tal van spectaculaire en spannende activiteiten voor een extra adrenalinekick.  

Zomer

 • In de vakantieregio Imst kunt u zich verheugen op een goed ontwikkeld netwerk van wandelpaden met een totale lengte van circa 360 km. Elf etappes van de Tiroler Adelaarsweg en een gedeelte van de Jakobsweg lopen door dit gebied en passeren pittoreske dorpen.
 • De Rosengartenschlucht is met zijn uitzonderlijke natuurschoon een geliefde wandelbestemming voor gezinnen.
 • Wie de machtige bergwereld liever per mountainbike verkent, vindt in de omgeving van Imst talrijke touren van elk niveau.
 • De langeafstands-fietspaden Via Claudia Augusta en de Innradweg zijn zeer geschikt voor recreatieve fietsers en e-bikers.
 • Ook bergbeklimmers komen in deze vakantieregio volledig aan hun trekken. Er zijn meer dan twaalf klimtuinen, vijf klettersteigen en twee bouldergebieden. In het Kletterzentrum Imst kunt u bij alle weersomstandigheden klimmen. Vanzelfsprekend is Imst een bestemming van Climbers Paradise.
 • Grote en kleine kinderen kunnen spannende ritten maken met de Alpine Coaster, die met een lengte van 3,5 km de langste bergachtbaan van Europa is.
 • Actie en adrenaline is gegarandeerd tijdens het raften en canyoning en in het outdoorpark Area47.
 • Ook op het gebied van cultuur en oude gebruiken heeft de vakantieregio Imst veel te bieden. In de Brauerei Schloss Starkenberg komt u meer te weten over de brouwkunst in Tirol. In de Knappenwelt Gurgltal krijgt u alles te horen over de mijnbouw in de bergen, terwijl de Fasnachtshäuser in Imst en Nassereith u een beeld geven van fasnacht (vergelijkbaar met carnaval).

Winter

 • De liften en gemoedelijke afdalingen in Imst bieden goede omstandigheden voor gezinnen en minderen ervaren skiërs.
 • Winterwandelen heeft in Imst een lange traditie. Ongeveer 100 km aan geruimde winterwandelpaden loopt door het schilderachtige sneeuwlandschap.
 • Hoogtepunten in de regio zijn de avondlijke activiteiten in Hoch-Imst. Hier kunt u meerdere dagen per week ´s avonds op verlichte pistes skiën of rodelen, waarbij ook rodelaars gebruik kunnen maken van de liften.
 • Tijdens een skitour over de met fakkels verlichte, Ursprungweg geniet u van de avondlijke rust.
 • De Alpine Coaster in Hoch-Imst, de langste achtbaan van de Alpen, wordt gekenmerkt door heuvels, steile bochten, snelle koersveranderingen en jumps tot 6 meter en doet het adrenalinepeil bij jong en oud stijgen.
 • Imst is een geliefde bestemming voor klimmers en heeft ook ´s winters een groot aanbod aan klimmogelijkheden. In de boulderhallen in Karrösten en Tarrenz en in het klimcentrum Imst, kunt u bij alle weersomstandigheden klimmen.
 • De Tiroler fasnacht is diep geworteld in deze regio. Het Imster Schemenlaufen, het Schellerlaufen in Nassereith en de fasnacht in Tarrenz en Roppen zijn oude, vertrouwde gebruiken in Tirol.

Het kleine stadje Imst biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de omliggende regio en is een toevluchtsoord voor vakantiegangers die op zoek zijn…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Outdoorregio Imst


Alle activiteiten+
© Imst Tourismus
© Andy Stimpfl
© ©Storyteller Labs Seceda, Salewa Faces
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
© Imster Bergbahnen/Gerhard Berger
© Martin Lugger

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Outdoorregio Imst


Alle hotels in Outdoorregio Imst

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Outdoorregio Imst

Aankomst Outdoorregio Imst

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Johannesplatz 4, Imst, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.