Kitzbühel

Gelegen in het hart van de Alpen, tussen de imposante Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm, ligt een van de meest bekende skigebieden van Oostenrijk: Kitzbühel.

Gelegen in het hart van de Alpen, tussen de imposante Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm, ligt Kitzbühel. Kitzbühel is zonder twijfel een van de meest bekende skigebieden van Oostenrijk. Dit dorp in het oosten van Tirol is populair bij bezoekers dankzij de pittoreske oude stad, heerlijke lokale gerechten en het autovrije winkelgebied met vele boetieks, cafés, bars, bioscopen en een casino. Er zijn maar weinig plaatsen waar het traditionele boerenleven zo goed gemixt is met het moderne stadsleven. Kitzbühel is, net als vele andere dorpen in de regio, een uitstekend uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Het Kitzbüheler skigebied heeft een lange, trotse traditie en is al vele malen verkozen tot het beste skigebied ter wereld. In de zomer komen wandelaars en mountainbikers naar de regio om de vele paden en routes te verkennen, terwijl het via ferrata klimpad klimliefhebbers routes biedt voor alle niveaus. 

Zomer

 • Rondom de gemzenstad Kitzbühel ligt ruim 1.020 km aan wandelpaden. Moderne liften zorgen er voor dat u ook ´s zomers snel grote hoogten bereikt.
 • Voor wielrenners zijn routes van honderden kilomers uitgezet. Mountainbikers en fietsers hebben de keuze uit 353 km aan routes.
 • Vier golfbanen in Kitzbühel en nog eens 30 andere banen in de nabije omgeving, maken de gemzenstad tot golfcentrum van de Alpen. Kitzbühel mag zich met recht het golf mekka van Tirol noemen.
 • Natuurliefhebbers vinden in de wildromantische Schwarzsee een ideale plaats om te zwemmen.
 • De Hahnenkammrennen behoren tot de internationale top evenementen van de winter. De ATP Bet at Home Cup tennis en de ITU World Triathlon Series zijn dé evenementen van de zomer.
 • Ook in culinair opzicht is de gemzenstad uniek. De stad onderscheidt zich door zijn uitstekende keuken en de hoogste concentratie van kokmuts onderscheidingen in het land.
 • De winkel- en uitgaansmogelijkheden in de stad Kitzbühel zijn zeer divers.

Winter

 • In skigebied Kitzbühel staat in totaal 170 km piste ter beschikking met afdalingen in alle moeilijkheidsgraden.
 • Freeskiërs en toerskiërs waarderen de sneeuwzekerheid van het gebied rondom Kitzbühel . Met name de Kitzbüheler Horn is een goed bewaard geheim onder off-piste skiërs en toerskiërs.
 • Snowboarders en freestylers halen hun hart op  in het Hanglalm-Park met allerlei kickers, rails en obstakels.
 • Het hoogtepunt van het winterseizoen is de pectaculaire Hahnenkamm-Rennen, de zwaarste ski-afdaling ter wereld. Hier komen de beste skiërs ter wereld in actie.
 • Met 60 km aan loipen in zowel de klassieke als skating variant, een verlichte loipe die kunstmatig besneeuwd kan worden en een hooggelegen loipe op de Kitzbüheler Horn, is Kitzbühel een waar paradijs voor cross country skiërs.
 • Ook in culinair opzicht is de gemzenstad uniek. Hier vindt u de grootste dichtheid aan kokmuts onderscheidingen van Tirol.
 • De winkels en boetiekjes nodigen uit voor een wandeling door de historische binnenstad van het mondaine Kitzbühel.

Gelegen in het hart van de Alpen, tussen de imposante Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm, ligt Kitzbühel. Kitzbühel is zonder…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Kitzbühel
Alle activiteiten+
© medialounge
© Tirol Werbung/Aichner Bernhard
© Kitzbüheler Alpen/Martin Lugger
© Kitzbühel Tourismus
© Kitzbüheler Alpen/Martin Lugger

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Kitzbühel


Alle vakantiewoningen in KitzbühelAlle hotels in Kitzbühel

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Kitzbühel

Aankomst Kitzbühel

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hinterstadt 18, Kitzbühel, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.