Almvakantie in Tirol
Almvakantie in Tirol
Almvakantie in Tirol

Zuivere berglucht, mooie vergezichten, groene bergweiden en een gezellige berghut waar heerlijke gerechten worden geserveerd: verblijven op de alm is de ultieme Tiroler vakantie. Geniet volop van de natuur en kom volledig tot rust tijdens een verblijf op de bergweiden van Tirol.

Het bos wordt dunner en te midden van bloemrijke weiden ligt daar een authentieke berghut met een heerlijk zonneterras, uitkijkend over het omringende bergpanorama. Een typisch Tiroler aangezicht en een fijne plek voor een welverdiende stop of een vakantie. Een mooie bijkomstigheid: veel Tiroler almhutten beschikken over een restaurant of kleine bar. Het zijn dan ook ideale bestemmingen voor een ontspannen bergwandeling of sportieve mountainbiketochten. Wie zoekt naar een echte alpine vakantie in Tirol kan in veel regio’s een rustig gelegen alpenhut huren, midden in de natuur.

Om echt te kunnen spreken van een 'alm', is afhankelijk van de dieren waarmee een weide ‘bestoßen’ wordt, zoals dit officieel wordt genoemd. Het vee moet ’s zomers minimaal 60 dagen op de alpenweide doorbrengen voordat de eigenaar de zogeheten ‘alpenpremie’ toegewezen krijgt. Daarnaast moet het om landbouwvee gaan, zoals koeien of schapen. Op de alm ontdekken bezoekers het echte Tiroler leven, onder meer door een kijkje in de keuken van de vele melk- en kaasboerderijen en de feestelijke Almabtrieb in de zomer.

Het bos wordt dunner en te midden van bloemrijke weiden ligt daar een authentieke berghut met een heerlijk zonneterras, uitkijkend…

toon meertoon minder
©  ©Tirol Werbung / Koopmann Jörg
Het leven op de alm

Wat is een alm?

Tips voor tours

Almabtrieb in Lechtal, © Tirol Werbung/Peter Neusser
Almabtrieb in Lechtal, © Tirol Werbung/Peter Neusser

Vakantie op de alm

Je terugtrekken in een afgelegen Tiroler alpenhut hoog in de bergen is een van de beste manieren om volledig tot rust te komen. Geniet van een zomervakantie met het gezin in een authentieke almhut middenin de natuur en ver weg van alle drukte. Hier hoor je enkel het geluid van koebellen en stromende bergbeekjes, tellen de kids honderden sterren tijdens heldere nachten en zorgt de pure Tiroler natuur voor nieuwe energie. Vakantiegangers huren een almhut in een van de eeuwenoude bergdorpjes waaronder Fallerschein in het Lechtal of Oberstaller Alm in Osttirol. Voor degene die van 'back-to-basic' houden en terug willen naar de natuur, kiezen voor een eenvoudig ingericht alpenhut, al dan niet met stroomvoorziening.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.