© TVB Pitztal
© TVB Pitztal

Toerskiën

Het met sneeuw bedekte landschap van Tirol trekken elk jaar talloze skitoeristen naar de bergen. Bijna geen enkel andere regio biedt zoveel mogelijkheden voor skitochten als het Hart van de Alpen.

Tijdens een skitour beleeft u de bergen vanuit een nieuw persectief. Het ongerepte, besneeuwde winterlandschap straalt totale rust uit en biedt indrukwekkende vergezichten. Het veelzijdige aanbod aan één- en meerdaagse skitochten is uitgebreid met een breed scala aan nachtskitochten langs de piste. Het uitgebreide aanbod aan hutten zorgt voor gezellige stops en overnachtingsmogelijkheden.

In veel regio’s genieten beginners van begeleide toerski tochten met lokale berggidsen. Wie alleen op pad gaat, moet zijn tocht afstemmen op de actuele sneeuw-, weer- en lawinesituatie. Veiligheid is altijd topprioriteit. In de bergen zijn toergidsen verantwoordelijk voor zichzelf en de hele groep. De verantwoordelijke draagt een volledige lawineuitrustig met zich mee (lawinepieper, sonde en schep) en een mobiele telefoon. Idealiter nemen ook alle toerskiërs een lawinerugzak mee, die ervoor zorgt dat u aan het oppervlak blijft bij een eventuele lawine. De gratis SAAC-cursussen (Snow and Avalance Awareness Camps), zijn meerdaagse lawinekampen met achtergrondinformatie en praktische tips voor iedereen die zich off-piste begeeft. Onder professionele begeleiding leert u hoe u uw apparatuur moet gebruiken en krijgt u informatie over het beoordelen van het sneeuwdek, routes en lawinegevaar.

Tijdens een skitour beleeft u de bergen vanuit een nieuw persectief. Het ongerepte, besneeuwde winterlandschap straalt totale rust…

toon meertoon minder

Tips voor toerskiën in Tirol

Toerskiën in het hart van de Alpen

DREILÄNDERskiRO: Topaanbieding toerskitochten

In één week drie toppen in Oostenrijk, Zwitserland en Italië beklimmen: deze toerskiweek in het Tiroler Oberland is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Begeleiding door lokale berggidsen, een gratis materiaal test, voorlichting over lawinegevaar en een alternatief programma zijn inclusief. Lees meer over de kosten, data en overige diensten van de toerskiweek (Duits en Engels) in Tiroler Oberland.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.