© DAV Sektion München & Oberland
© DAV Sektion München & Oberland
Adelaarsweg etappe 10, © Tirol Werbung/Benjamin Fuchs
Adelaarsweg etappe 10, © Tirol Werbung/Benjamin Fuchs

Adelaarsweg etappe 10: Falkenhütte – Karwendelhaus

Aan de voet van de imposante Laliderer bergwanden, droomt u in de Falkenhütte wellicht al van nieuwe bergtoppen tochten. Maar voor het zo ver is, voert de weg over glooiende weides bergafwaarts. Na de charmante Ladizalm loopt u door het bos over een oud karrenpad naar de Kleinen Ahornboden, die qua landschap net zo indrukwekkend is als zijn grote broer. Daarna is het eindelijk tijd om de bergbeklimmer in u te ontdekken en loopt u met stevige passen bergopwaarts. U wandelt in noordwestelijke richting en passeert het Untere Filztal, waarvandaan u nog 400 hoogtemeters te overbruggen heeft tot aan het Karwendelhaus en wordt getrakteerd op prachtige panorama’s.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · De pittoreske Ladizalm hut is een interessante historische blikvanger en stamt uit de 16e eeuw. Ook bij Jochkreuz am Hochalmsattel doet u er goed aan om uitgebreid rond te kijken wanneer u over de almweides wandelt. Bijvoorbeeld in de richting van de Birkkarspitze, die voor de volgende etappe van de Adelaarsweg op het programma staat.

Adelaarskick · De Kleine Ahornboden is relatief vlak met oude bergesdoorns. In tegenstelling tot de Großen Ahornboden, komen alleen bergwandelaars deze afgezonderde plek bezoeken en geen bussen toeristen. Geniet van de rust, leun ontspannen tegen een 500 jaar oude boom aan en geniet van rust die deze plek uitstraalt.

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · De pittoreske Ladizalm hut is een interessante historische blikvanger en stamt uit de 16e…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Falkenhütte

Eindpunt

Karwendelhaus

Bergketen

Karwendel

Lengte

9 km

Totale wandeltijd

3 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.840 m1.380 m

Hoogtemeters bergopwaarts440 m
Hoogtemeters afdaling520 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Falkenhütte 

Bij de Falkenhütte volgt u de borden ‘Karwendelhaus’ in noordelijke richting en wandelt u over een pad van goede kwaliteit geleidelijk bergafwaarts door de almweides. Vervolgens gaat u over een openbare weg / karrenpad nog verder bergafwaarts. U passeert de charmante Ladizalm met zijn historische alm huis en wandelt aansluitend door het daglichtrijke bos bergopwaarts, waarbij u het karrenpad aanhoudt. Nadat u de brede bedding van de Schotterbach, die meestal droog staat, bent overgestoken, voert de route naar de Kleinen Ahornboden en komt deze uit bij een breed bospad. Na enkele meters passeert u de gedenkplaats van Hermann von Barth en een aantal oude boshuisjes. Hier wandelt u over het bospad links de boshuisjes voorbij en gaat u bergopwaarts richting het Karwendelhaus.

Hier gaat het bospad over in een karrenpad en later in een voetpad. De voert geleidelijk omhoog door het geliefde Filztal tot u uitkomt bij de almen (globaal gezien blijft u in dezelfde richting lopen). Zodra u de groene weides achter u laat, gaat de route verder op een openbare weg. Hier blijft u rechtdoor lopen tot u via de weides de Hochalmsattel (1.803 m) en de Jochkreuz bereikt, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op de Falkenhütte en Laliderer bergwanden.  Aansluitend wandelt u over deze weg enkele meters bergafwaarts en gaat u het laatste stuk links bergopwaarts naar het Karwendelhaus (1.765 m).  Hier sluit u de dag af met een prachtige zonsondergang.

Eindpunt: Karwendelhaus

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 10: Falkenhütte – Karwendelhaus (47.3996346,11.4990645)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.