Adelaarsweg Osttirol etappe 2: Johannishütte - Sajathütte, © Friedl Kratzer
Adelaarsweg Osttirol etappe 2: Johannishütte - Sajathütte, © Friedl Kratzer

Adelaarsweg etappe O2: Johannishütte – Eisseehütte

Het is tijd om uw tocht door de fascinerende bergwereld voort te zetten. Vanaf de Johannishütte gaat u richting Kreuzspitz-Höhenweg, eerst over bloeiende groende velden en vervolgens over rotsachtig heuvellandschap. U kunt ook een omweg maken naar de ‘Kreuzspitze’, dat adembenemend zicht biedt op de Großvenediger. De geweldige route en prachtige uitzichten op de naburige gletsjerbergen zijn de beloning voor de lange klim. De Adelaarsweg route vervolgt naar de Sajathütte: ook wel bekend als het ‘kasteel in de bergen’. Het eindpunt van deze etappe – de eenvoudige, maar knusse en gezellige Eisseehütte – ligt echter nog een flink stuk verderop.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Het is fijn wandelen met zicht hebt op de gletsjerwereld van de Tiroler Alpen. De ‘omweg’ over de Kreuzspitze is zeker de moeite waard dankzij het fenomenale uitzicht op de Großvenediger.

Adelaarskick · De Schernesschaft strekt zich uit tussen de Johannishütte en de Sajathütte en vormt een veeleisende overgang, waarvoor u geen last moet te hebben van hoogtevrees en over een goede tredzekerheid dient te beschikken. De oversteek over de Schernerschlucht is eveneens spectaculair.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 46, Matrei in Osttirol, und 50, Nationalpark Hohe Tauern

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Het is fijn wandelen met zicht hebt op de gletsjerwereld van de Tiroler Alpen. De…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Johannishütte

Eindpunt

Eisseehütte

Bergketen

Venedigergroep

Lengte

11 km

Totale wandeltijd

5 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.750 m2.110 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.250 m
Hoogtemeters afdaling840 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Johannishütte

Vanaf de Johannishütte loopt de Venediger Höhenweg, oftewel de Adelaarsweg, in oostelijke richting. Na ongeveer een uur wandelen komt u bij een klein hooggelegen dal en volgt u het bord met ‘Kreuzspitz-Höhenweg’. Eerst voert het pad in zuidelijke richting naar de ‘Scherneskopf’ en vervolgens vertakt het pad naar het noorden. Via meerdere bochten gaat de route over de ‘Schernesschaft’ (3.040 meter). Vanaf hier daalt u af over een rotsachtig pad, dat verzekerd is met stalen kabels, richting de Sajathütte. Voor wie nog energie en tijd over heeft, is de klim van de Schernesscharte op de Kreuzspitze (3.155 meter) met prachtig uitzicht op de Grossvenediger aan te bevelen. De pauzemogelijkheid bij de nieuwe Sajathütte is een fijne tussenstop, maar om het einddoel te bereiken, moet u nog even verder wandelen.

Rustmogelijkheid: nieuwe Sajahütte

Daarna loopt u eerst dalwaarts over een stuk met losse stenen en gaat vervolgens verder over een zandpad aan de voet van de Rote Säule. Daarna wandelt u via een grashelling naar de Sajathütte (2.575 m). Dit is een welkome pauzemogelijkheid voor innerlijke versterking voordat u via de Prägratner-Höhenweg verder loopt in de richting van de Eisseehütte. Dit voetpad vormt de verbinding tussen de Sajathütte en de Eisseehütte zonder dat u hiervoor hoeft af te dalen naar het dal. U verlaat de Sajathütte in oostelijke richting en loopt bij het zogenoemde ‘Fenster’ rond de Vordere Sajatkopf via zijn uitlopende zuidoostelijke bergkam. Hier draait het pad in noordelijke richting. De geulen die u moet oversteken, zijn met een klimvoorziening goed begaanbaar gemaakt. Ook een klim over de helling is door comfortabele keerbochten minder steil. U wandelt nu verder door het Timmeltal tot aan het bord ‘Hinteres Wiesach’. Hier is het terrein weer wat gemakkelijker begaanbaar. U loopt het laatste stuk over de Timmelbach naar de gezellige Eisseehütte (2.521 m). Zie voor meer routebeschrijvingen ook het ‘Osttiroler Wanderbuch’ van Walter Mair.

Eindpunt: Eisseehütte

LET OP: Als alternatief voor deze zware etappe, is het ook mogelijk om vanaf de Johannishütte direct via de Zopetscharte naar de Eisseehütte te wandelen.
Duur: ongeveer 4 uur, moeilijkheidsgraad: rood, geen voetpad, tredzekerheid vereist.

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe O2: Johannishütte – Eisseehütte (47.059844883735,12.334495691599)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.