Adelaarsweg-Etappes 9 en 10, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg-Etappes 9 en 10, © Tirol Werbung/Dominik Gigler

Adelaarsweg etappe 09: Lamsenjochhütte - Falkenhütte

Achter het charmante bergdorp Eng (met kaasmakerij) begint het brede wandelpad naar de Falkenhütte. Door bergweiden en bossen voert de route geleidelijk omhoog naar de Hochjoch op 1.794m. Hoewel u natuurlijk liever geen hoogtemeters verliest, gaat de route door de Laliderer Reisen nog een keer omlaag naar 1.700m. Het glooiende verloop van de route, maakt deze etappe een lust voor het oog. Aan het eind gaat het pad lichtjes bergopwaarts naar de Spielissjoch en de imposante Falkenhütte.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik Etappe 09 · In het beschermde ‘Großer Ahornboden’ natuurgebied groeien rond het lieflijke Almdorf Eng (1.200 m) meer dan 2.000 knoestige esdoorns. Deze bomen zijn tussen 300 en 600 jaar oud en vormen in combinatie met de rotswanden een fascinerend tafereel. Het is lastig te zeggen in welk jaargetijden de natuur hier op zijn mooist is. In de vroege zomermaanden met het frisse groen of toch in het najaar als de bladeren kleuren?

Adelaarskick Etappe 09 · De bijna 1.000 m verticaal oprijzende Laliderer bergwanden van de Hinterautal-Vomper keten in het hart van het Karwendel behoren tot de bekendste klimgebieden in de Noordelijke Kalkalpen. De trotse noordwanden, die niet zo spiegelglad zijn als ze van veraf lijken, hebben veeleisende klimroutes van moeilijkheidsgraad Grade IV tot VIII in petto.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 290, Innsbruck und Umgebung

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik Etappe 09 · In het beschermde ‘Großer Ahornboden’ natuurgebied groeien…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Lamsenjochhütte

Eindpunt

Falkenhütte

Bergketen

Karwendel

Lengte

12,5 km

Totale wandeltijd

4 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.960 m1.230 m

Hoogtemeters bergopwaarts810 m
Hoogtemeters afdaling920 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Lamsenjochhütte

Ga vanaf de Lamsenjochhütte een paar meter terug langs de route op weg naar de hut, om vervolgens op de splitsing het pad naar ‘Binsalm’ en Falkenhütte’ te volgen. Het pad loopt door een terrein met losse rotsblokken onderlangs de Lamsenspitze en voert verder naar de westelijke Lamsenjoch (1940m). Aan de andere kant van de kam begint de afdaling naar Binsalpe/Eng. De smalle trail wordt snel breder, en gaat langs de hoger gelegen delen van de Binsalm. Hier kun je de route wat inkorten. Spoedig bereik je het lage deel van Binsalm.

Vanaf hier wandelt u via een brede rijweg, parallel aan een diep dal, bergafwaarts naar het bergdorp Eng (1.270m). Het dorp telt tal van authentieke hutten onder eeuwenoude esdoorns. Na het dorp gaat de route rechts over een breed voetpad dat naar de Falkenhütte leidt. Het pad voert licht bergopwaarts door bergweiden en bos tot de Hohljoch (1.794m). Over een goed begaanbaar voetpad onder de Laliderer bergwanden daalt de route naar ongeveer 1.700m. Het laatste deel van het traject gaat licht bergopwaarts naar de Spielissjoch, op naar de imposante Falkenhütte (1.848m).

Eindpunt: Falkenhütte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 09: Lamsenjochhütte - Falkenhütte (47.3801094,11.6035674)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.