© Kitzbühel Tourismus
© Kitzbühel Tourismus

Streifwanderung

De afstand van deze moeilijke wandeling komt in de buurt van de daling die de beste en dapperste skiërs elk jaar overwinnen tijdens de Hahnenkammrennen. Vanaf het starthok van de Streif-afdaling gaat de wandeling langs de belangrijkste plaatsen van deze moeilijke afdaling. Informatieborden lang de route onthullen interessante feiten over de geschiedenis van het skiën en de legendarische Streif. Vanaf het startpunt bij het bergstation van de Hahnenkammbahn heeft u prachtig uitzicht op de Wilden Kaiser en de Schwarszee, er tegenover ligt de bijna 2.000 meter hoge Kitzbüheler Horn.

  • Na de beklimming kunt u het Bergbahnmuseum (kabelbaanmuseum) bezoeken bij het bergstation Hochkitzbühel. Hier vindt u interessante feitjes en weetjes over de geschiedenis van de Kitzbühel gebergtes. Het museum is dagelijks geopend. Het bergstation is ontworpen door de beroemde Kitzbüheler schilder Alfons Walde. 
  • De moeite wordt beloond met geweldig uitzicht over de Kitzbühel gebergtes
  • In het heldere Seidlalm stuwmeer wacht u een verfrissende duik. Stop ook bij de gelijknamige Seidlalm, die ook de bijnaam ‘Wieg van de Alpine racing’ draagt en authentieke ‘Hüttengaudi’ belooft. 

 

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Hahnenkammbahn Bergstation

Eindpunt

Talstation Hahnenkamm

Lengte

4 km

Duur

2 uur 15 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Hoogte

1.635 m770 m

Hoogtemeters bergopwaarts15 m
Hoogtemeters afdaling880 m

Routebeschrijving

De wandeling begint bij het dalstation van de Hhnenkammbahn in Kitzbühel. Van het uitkijkplatform KitzPanorama gaat een weg naar het starthokje van de Streif-afdaling. De route gaat langs de legendarische ‘Mausefalle’, Gschöss, ‘alten Schneise’ (het oude pad), de Seidalm, Lärchenschuss tot aan de finish in de stad. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat