© Tirol Werbung / Robert Pupeter
© Tirol Werbung / Robert Pupeter

De beste regio's voor families met kinderen in de zomer

Zomervakanties waarin iedereen waar voor zijn geld krijgt, dat willen ouders en kinderen. In Tirol hoeft u niet ver te zoeken. Maar liefst 17 regio's hebben zich gespecialiseerd in vakanties voor gezinnen met verzorgde programma's en vele avonturen.

Midden in de zomer, als het weer in de bergen op zijn best is, worden ouders en hun kinderen bijna op hun handen gedragen. Zo uitgebreid en gevarieerd is het aanbod voor jong en oud in de 17, op kwaliteit getestte, Tiroolse familieregio's. Kenmerkend zijn niet alleen hun bijzonder gezinsvriendelijke infrastructuur, de kindvriendelijke accommodaties en de speel- en avonturenparken in de omgeving. Maar gedurende de meeste weken in de zomer zijn er ook dagelijkse kinder- en jeugdprogramma's waar ouders hun kinderen in verantwoordelijke handen kunnen achterlaten - en het is helemaal gratis.
 

De Fichtenliesl zoekt Seppi – haar bonte specht


Goed opgeleide kinderverzorgers leiden de kleine gasten van vier tot tien jaar naar fantasierijke avontuurwerelden met natuurlijke spelprogramma's. In de zomer van 2022 is het thema "Op naar het bos". Daar spelen ze met speelgoed uit de natuur als sparren- en dennenappels, onderzoeken ze lastige vragen en maken ze vrienden met Fichtenliesl, de vriendelijke spar.

De oudere kinderen en jongeren leren dat overleven heel leuk is - wie trekt de kortste tak op de bosbaan of wie vindt het juiste spoor in de Ästemikado?
Naast handige tips en tricks leren ze ook hoe ze zich het beste kunnen beschermen tegen regen, wind en kou.

Waar gaat de zomervakantie naartoe met het gezin?

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.