Steenbokken in Nationalpark Hohe Tauern, © Tirol Werbung/Bernd Ritschel
Steenbokken in Nationalpark Hohe Tauern, © Tirol Werbung/Bernd Ritschel

Natuurparken


De hoogste bergtoppen, de vele gletsjers en de meest zeldzame dieren: de vijf Tiroler natuurparken en National Park Hohe Tauern laten Tirol in zijn puurste vorm zien.

Uitgestrekte gletsjergebieden, eeuwenoude dennenbossen, een uniek rivierlandschap en de mogelijkheid om zeldzame diersoorten te spotten zoals de steenarend of de gems: dit zijn de natuurjuweeltjes van Tirol. In het hart van de Alpen zijn vijf alpiene natuurparken te vinden en de Hohe Tauern, het grootste Nationaal Park van Oostenrijk. Hier vind je ook de hoogste bergtoppen van het land die hoog boven de gletsjers en groene alpenweiden uittornen. Het natuurpark Kaunergrat kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan bijzondere plant- en diersoorten. In het Lechtal stroomt een van de laatste 'ongetemde wilde' rivieren van Europa en in uitgestrekte natuurpark Karwendel, een van de oudste beschermde gebieden van Europa, vindt u valleien met oeroude vegetatie en meer dan 500 jaar oude esdoorns. De beste manier om dit bijzondere landschap te ontdekken, is tijdens een van de vele begeleide wandelingen. 

Uitgestrekte gletsjergebieden, eeuwenoude dennenbossen, een uniek rivierlandschap en de mogelijkheid om zeldzame diersoorten te spotten zoals de…

toon meertoon minder

De Tiroler natuurparken van Oost naar West

Natuurfotografie

Of het nu gaat om marmotten, zeldzame alpenbloemen of stromende watervallen, in de Tiroler natuurparken vindt u volop inspiratie en motieven voor natuurfotografie. Leg dit adembenemende natuurschoon vast vanuit verschillende hoeken en laat u adviseren door professionele natuurfotografen.

Tijdens een wandeling door de Tiroler natuurparken of National Park Hohe Tauern geeft u uw ogen flink de kost en ontdekt u de geheimen van het bijzondere alpenlandschap. Beleef het natuurschoon na terugkeer van uw vakantie opnieuw, dankzij de prachtige natuurfoto’s. Om zelf de mooiste foto’s te maken, hebben de Tiroler natuurparken en National Park Hohe Tauern een bijzonder aanbod ontwikkeld.


Foto-punten: natuur vanuit de mooiste perspectieven

Op de zorgvuldig geselecteerde foto-punten legt u de diversiteit van de natuur op zijn mooist vast. In alle vijf de natuurparken en in National Park Hohe Tauern vindt u drie foto-punten, die allen bereikbaar zijn via korte wandelingen. Vanaf deze punten kunt u de bijzonderheden van het landschap vanuit de mooiste hoeken en met de beste lichtomstandigheden vastleggen. Zo (her)beleeft u de schoonheid van de natuur vanuit uw eigen huiskamer en dat met uw eigen foto’s.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.