Steenbokken in Nationalpark Hohe Tauern, © Tirol Werbung/Bernd Ritschel
Steenbokken in Nationalpark Hohe Tauern, © Tirol Werbung/Bernd Ritschel

Natuurparken


De vijf Tiroler natuurparken en National Park Hohe Tauern laten Tirol in zijn puurste vorm zien. Ontdek de rijke flora en fauna van Tirol.

De vijf natuurparken en het National Park Hohe Tauern nodigen uit om het kwetsbare Alpenlandschap te verkennen. Tijdens een begeleide wandeling geniet u van de schoonheid van het landschap en leert u alles over dit kwetsbare ecosysteem. Met een beetje geluk komt u in de ruim 4.000 vierkante kilometer tellende natuurgebieden beschermde diersoorten tegen zoals gemzen, marmotten en majesteitelijke Tiroler steenadelaars. Dompel jezelf onder in het alpine leefgebied met tal van dieren- en plantensoorten.

Natuurfotografie

Of het nu gaat om marmotten, zeldzame alpenbloemen of stromende watervallen, in de Tiroler natuurparken vindt u volop inspiratie en motieven voor natuurfotografie. Leg dit adembenemende natuurschoon vast vanuit verschillende hoeken en laat u adviseren door professionele natuurfotografen.

Tijdens een wandeling door de Tiroler natuurparken of National Park Hohe Tauern geeft u uw ogen flink de kost en ontdekt u de geheimen van het bijzondere alpenlandschap. Beleef het natuurschoon na terugkeer van uw vakantie opnieuw, dankzij de prachtige natuurfoto’s. Om zelf de mooiste foto’s te maken, hebben de Tiroler natuurparken en National Park Hohe Tauern een bijzonder aanbod ontwikkeld.


Foto-punten: natuur vanuit de mooiste perspectieven

Op de zorgvuldig geselecteerde foto-punten legt u de diversiteit van de natuur op zijn mooist vast. In alle vijf de natuurparken en in National Park Hohe Tauern vindt u drie foto-punten, die allen bereikbaar zijn via korte wandelingen. Vanaf deze punten kunt u de bijzonderheden van het landschap vanuit de mooiste hoeken en met de beste lichtomstandigheden vastleggen. Zo (her)beleeft u de schoonheid van de natuur vanuit uw eigen huiskamer en dat met uw eigen foto’s.

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat