Ahornboden im Naturpark Karwendel, © Silberregion Karwendel
Ahornboden im Naturpark Karwendel, © Silberregion Karwendel

Natuurpark Karwendel

Natuurpark Karwendel is het grootste natuurpark van Oostenrijk en beslaat met meer dan 727 km² vrijwel het gehele Karwendelmassief.

Het Karwendel kenmerkt zich door de wilde, pure schoonheid en zijn rotsachtige berghellingen, uitgestrekte bossen en groene almen. Sinds 1928 is het Natuurpark Karwendel beschermd en is hiermee één van de oudste beschermde gebieden van Europa. Met een oppervlakte van 737 km² beslaat het elf verschillende recreatie- en natuurgebieden, van hoge bergtoppen tot drassige moerassen. De oorspronkelijke vegetatie is bewaard gebleven. Veel zeldzame dieren- en plantensoorten hebben hier de alpiene ‘Ark van Noach’ gevonden. Steenarend, steenbok, oeverloper, de Duitse tamarisk (waterplant), evenals wilde orchideeën en oude esdoorns komen in groten getale voor. Daarnaast kent het Natuurpark Karwendel ook veel fascinerende vogelsoorten. Begeleide wandelingen zijn de beste manier om de drieteenspecht, oehoe en de houtsnip te spotten.

Het Karwendel kenmerkt zich door de wilde, pure schoonheid en zijn rotsachtige berghellingen, uitgestrekte bossen en groene almen. Sinds 1928 is het…

toon meertoon minder

Onze wandeltip in Alpenpark Karwendel

Natuurpark gemeentes Karwendel

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.