Steenbokken in Nationalpark Hohe Tauern, © Tirol Werbung/Bernd Ritschel
Steenbokken in Nationalpark Hohe Tauern, © Tirol Werbung/Bernd Ritschel

Nationaal Park Hohe Tauern

Een fascinerend alpine berglandschap, zo ver het oog reikt: met 1,856 km² is het Nationaal Park Hohe Tauern het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen.

Ruige bossen, stille bergmeren, imposante watervallen, wildstromende rivieren, witte gletsjertoppen en groene alpenweiden die zich daartussen uitstrekken: dit is het Nationaal Park Hohe Tauern. nationale park, met zachte alpenweiden die zich daartussen uitstrekken. De koning van de bergen, de Grossglockner, met de hoogste top van 3.798 meter, bevindt zich te midden van 200 imposante drieduizenders en verwelkomt bergbeklimmers van over de hele wereld. Meer dan 10.000 alpendieren en 1.800 plantensoorten vinden in de Hohe Tauern een veilige thuishaven en voor natuurliefhebbers is de regio een paradijs van rust en verwondering. Een begeleide wandeling met een ranger ontdek is de beste manier om de mooiste plekken van het Nationaal Park te ontdekken. 

Ruige bossen, stille bergmeren, imposante watervallen, wildstromende rivieren, witte gletsjertoppen en groene alpenweiden die zich daartussen…

toon meertoon minder

Onze wandeltip in National Park Hohe Tauern

National Park gemeentes Osttirol

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.