Naturpark Kaunergrat, uitzicht op het Kaunertal, © Naturpark Kaunergrat
Naturpark Kaunergrat, uitzicht op het Kaunertal, © Naturpark Kaunergrat

Natuurpark Kaunergrat

Natuurpark Kaunergrat beslaat een oppervlakte van bijna 600 vierkante meter: van het Oberen Inntall tot de Ötztaler Alpen en omvat het Pitztal, het Kaunertal en de gemeente Fließ.

Heb je wel eens oog in oog gestaand met een kudde steenbokken? Bij een bezoek aan het Natuurpark Kaunergrat is dit geen uitzondering. Hier leven namelijk 1200 exemplaren van deze hoorndragende klimexpert. Tijdens een tour door het natuurpark valt er nog veel meer te ontdekken waaronder 1.100 vlindersoorten, 84 drieduizenders en 47 alpenweiden. Het natuurpark Kaunertal strekt zich uit van het Oberen Inntall tot aan de Ötztaler Alpen en beslaat een enorm gebied dat de thuishaven is van zeldzame juweeltjes. De natuurlijke en culturele landschappen worden het best ontdekt tijdens een begeleide wandeling of gedurende een tocht over de vele themapaden. Het Tiroler landschap met hoge bergtoppen afgewisseld met groene almvlaktes maakt het Natuurpark Kaunergrat tot een gevarieerd natuurspektakel. 

Heb je wel eens oog in oog gestaand met een kudde steenbokken? Bij een bezoek aan het Natuurpark Kaunergrat is dit geen uitzondering. Hier leven…

toon meertoon minder

Onze wandeltip in Naturpark Kaunergrat

Natuurpark gemeentes Kaunergrat

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.