Schwarzsee in Naturpark Zillertal Alpen, © Hermann Muigg
Schwarzsee in Naturpark Zillertal Alpen, © Hermann Muigg

Hooggebergte natuurpark Zillertaler Alpen

In het Zillertal kunt u een ruig, onaangetast landschap verwachten. Op een oppervlakte van circa 442 km² wisselen schilderachtige valleien en dichte bossen elkaar af. De berghutten, almen en wandelpaden laten u optimaal genieten van de alpine bergcultuur.

Tussen diepe kloven, ongerepte bergbossen en de pieken en gletsjers van de Zillertaler hoofdkam ligt het natuurpark van het Zillertal, een traditierijk hooggebergtelandschap met uitgestrekte almweiden. Het natuurpark strekt zich uit van het bergdorpje Ginzling, in het achterste deel van het Zillertal, tot de hoogste top. De bergtoppen variëren van ongeveer 1.000 tot 3.5000 meter hoogte. Er zijn vijf zijdalen te vinden en bekende bergen als de Löffler, Schwarzenstein, Möseler en Hochfeiler. De uitzonderlijke biodiversiteit in flora en fauna is het best te ontdekken met een lokale gids: tussen mei en oktober worden er begeleide wandelingen aangeboden met ongeveer 30 verschillende thema's. Een jury van experts koos het hooggebergte natuurpark Zillertaler Alpen als 'Oostenrijks natuurpark van het jaar 2015'.

Tussen diepe kloven, ongerepte bergbossen en de pieken en gletsjers van de Zillertaler hoofdkam ligt het natuurpark van het Zillertal, een…

toon meertoon minder

Onze wandeltip in Hochgebirgs-Naturpark Zillertaler Alpen

Natuurpark gemeentes Zillertaler Alpen

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.