© Tirol Werbung/Manfred Jarisch
© Tirol Werbung/Manfred Jarisch

Tiroler Wellnesshotels: Wellness vakantie in de Alpen

Een wellnessvakantie is pure ontspanning. De natuur in Tirol met het décor van imposante bergen, is de perfecte bestemming voor een wellnessvakantie in de Alpen. Om ook echt helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen vind je in de aangesloten hotels van de Tiroler Wellnesshotels de allerhoogste kwaliteitsstandaard.

Dat merk je al bij de ontvangst in het, door een familie gerunde, hotel. Alles is perfect afgestemd op het verblijf van de gasten. In de kamers liggen de badjassen en slippers al klaar voor een eerste verkenning van de spa met zwembad, sauna’s en beautysalon. Een moderne fitnessruimte en een programma met verschillende sport- en trainingsprogramma’s, horen in de Tiroler Wellness hotels tot de standaard en nodigen de gasten uit voor een actieve vakantiebeleving. Elk wellnesscenter heeft comfortabele ligstoelen om helemaal tot rust te komen. Dat alles gecombineerd met een hoogwaardig culinair aanbod, inclusief een Vital-menu met natuurlijke en regionale ingrediënten, en de optimale ontspanning is compleet.

1 · Thermen en heilzame bronnen


Aqua Dome in Längenfeld, © Ötztal Tourismus/Christoph Schöch

 • Midden in de Ötztaler Alpen ligt de enige thermen van Tirol: Aqua Dome Längenfeld. Op 50.000 m2 vindt u een  combinatie van zwemplezier, sport, spa en gezondheidsfaciliteiten. De natriumchloride-sulfaat-zwavel bron met heilzame werking die in de thermen ontspringt, helpt bij reumatische aandoeningen en tekenen van gewrichtsslijtage.
 • Het Aigner Badl is een verborgen juweeltje in het Osttiroler Hochpustertal en is al sinds 1772 uitgeroepen tot monument. Oorspronkelijk was het Aigner Badl een sanatorium voor boeren en het gewone volk. Vandaag de dag kan het grote publiek hier baden in het zorgvuldig gerestaureerde badhuis. De kracht van het badhuis is de heilzame bron met calciumsulfaat, die helpt bij reuma, jicht en zenuwpijn.
 • Water werkt stimulerend voor lichaam en geest. Deze wijsheid is van toepassing bij de Grinner Heilquellen boven Grins. De bekendste Grinner bron is rijk aan magnesium en calcium. Deze oude badplaats boven Grins bereikt u eenvoudig via een 45 minuten durende wandeling.

2 · Gezondheids- en therapiecentra


Lanserhof in Lans bij Innsbruck, © Lanserhof GmbH

 • Tijdens het detoxen in Lans wordt u lichaam van giftige stoffen ontdaan. Het Detox-reinigingsprogramma in Lanserhof bestaat uit een afgestemd dieet, therapeutische maatregelen en een mix van scrubs, baden en massages. Lanserhof bij Innsbruck is al meerdere malen bekroond met een ‘European Health & Spa Award’.
 • Wat is je ‘inwendige Qi’ en welke werking heeft een modderbad? Langs de drie km lange gezondheidsweg in het Tiroolse kuuroord Bad Häring krijgt u antwoord op dit soort vragen. Langs de route liggen informatiepunten met gedetailleerde informatie over de gezondheid en de natuur en kunt u de werking van de verschillende gezondheidsbronnen zelf ervaren. Wandel over het blotevoetenparcours, probeer de Kneipp-baden en ruik de verschillende geuren.
 • Een ontspannend dat is gegarandeerd in het Gesundheits- & Therapiezentrum Mineralheilbad Mehrn aan het begin van het Alpbachtal. In het bekende therapiecentrum en mineraal bad geniet u van klassieke kuur en Kneipp-behandelingen zoals aromatherapie, maar ook voor Ayurveda en cosmetische behandelingen.

3 · Themawegen en wellnessparken


'Gezondheidsplatform' bij de Grawa-Wasserfall, © TVB Stubai Tirol

 • In See in Paznaun ligt op 1.800 m het Wellnesspark Medringalm met Kneipp-baden en een voetmassagepad. Vooral het esoterische gedeelte met kleurtherapie is geschikt voor ontspanning en meditatie. Het wellnesspark is bereikbaar met de lift die vanuit het dorpscentrum vertrekt.
 • Bij de ‘stille pfade’ (stiltepaden) en drie moerasmeren ontvlucht u van de dagelijkse hectiek in Kitzbühel. De tien km lange spirituele wandelpad ‘Kitztrail Balance’ loopt van het cultuurhuis in Reith over de Gieringer Weiher tot aan de Schwarzsee. Langs de route liggen verschillende stops waar u kracht bij kan tanken en uitrusten.
 • Watervallen fascineren veel mensen. Dit bijzondere natuurwonder heeft een bijzondere aantrekkingskracht. De nevel heeft een positieve uitwerking bij mensen met allergieën en astma. Geniet langs de WildeWasserWeges in Stubai van de spectaculaire Grawa waterval.

4 · Kneipp voorzieningen


Füße im Wasser, © Tirol Werbung/Hafzoo

 • In de streek Wilder Kaiser is het hele dorp bekend met Kneipp. Scheffau is het Kneipp-dorp van Tirol en biedt zeven belevenis- en ontspanningsstations langs het rondlopende Kneipp-wandelpad. Probeer het blotevoetenpad, het openlucht inhalatorium, de 'aderentrap' en het adelaarslabyrint.
 • Te midden van het indrukwekkende berglandschap nodigen de Stillebacher Wasserwelten in het Pitztal uit om al ‘Kneippend’ te ontspannen. Van eind mei tot eind september prikkelt het koude water de zintuigen en voelt u zich na afloop als herboren. In de stiltezone met ligweide kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergwereld.
 • Van half mei tot half oktober kunt u in Spertentaler Kneippwasser in Kirchberg (3.120 m2) terecht voor weldadige Kneipp activiteiten. Te midden in de Kitzbüheler Alpen vindt u naast de klassieke Kneipp-bekken een drinkbron met fris bronwater, een kleine en grote voetreflexzone, een arm en bloedsomloop beek en een kinderspeelplaats.

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.