Mountainbiken Kaiserwinkl, © Tirol Werbung/Alexander Ziegler
Mountainbiken Kaiserwinkl, © Tirol Werbung/Alexander Ziegler

Mountainbiken in Tirol


Voor mountainbiken in Oostenrijk ben je in Tirol aan het goede adres. Avontuurlijke mountainbiketochten, biketrails, single routes en speciale fietsaccommodaties: in Tirol weet men precies wat het hart van een mountainbiker sneller laat kloppen. Op de speciale mountainbike trails in het hart van de Alpen vliegen de hoogtemeters voorbij.

Waar skiërs en snowboarders in de winter van genieten, genieten de mountainbikers in de zomer net zo van: sporten in de bergen. De mountainbiketochten gaan door ongerepte natuur, langs prachtige uitzichten op de bergtoppen en afdalingen tot in het dal. Met 6.000 kilometer aan mountainbikeroutes en meer dan 300 kilometer aan single-tracks transformeert Tirol in de zomer tot een waar MTB arena.
Op de Arlberg, Kitzbühel Alpen, Lienzer Dolomieten en Karwendel is er voor iedere fietser, van welk kaliber dan ook, een geschikte MTB route te vinden toegespitst op de persoonlijke rijtechniek. Voor degenen die de diversiteit van de omgeving wil zien, is de Bike Trail Tirol een aanrader. Met 32 etappes is dit de langste aaneengesloten biketrail van de Alpen. Voor de ontspannen rijder is de Bikeschaukel Tirol een uitdagende route. Met deze route wordt 15.000 meter van de 32.000 hoogtemeters van de bergliften gedekt. De negen topregio's van Tirol bieden de mountainbiker van begin tot eind al het nodige voor een geslaagde bike ervaring. De diverse hotels en campings bieden mountainbikers alle faciliteiten voor een zorgeloze en avontuurlijke MTB vakantie in Tirol.

Waar skiërs en snowboarders in de winter van genieten, genieten de mountainbikers in de zomer net zo van: sporten in de bergen. De mountainbiketochten…

toon meertoon minder

Mountainbike tips

Toon meer +

De beste mountainbike evenementen op een rij

Toon meer +

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.