© PV Werbung und Marketing/Peter Vonier
© PV Werbung und Marketing/Peter Vonier

KAT-Walk door de Kitzbüheler Alpen

De nieuwe KAT-Walk in de Kitzbüheler Alpen is een aangename langeafstandswandeling. In zes etappes gaat het pad van Hopfgarten naar Fieberbrunn. Tijdens de 104 km lange, eenvoudig tot middelmatig geclassificeerde wandelroute, ervaart u landelijke, culturele en culinaire hoogstandjes: van traditionele boerderijen op de legendarische Streif afdaling in Kitzbühel tot een heerlijke ‘Knödel-trio’ in Labalm.

Het tourist board van de Kitzbüheler Alpen bieden voor de KAT-Walk langeafstandswandeling een zeer speciale service: bagagevervoer van etappe naar etappe. Zo kunt u de hele dag comfortabel en met weinig bagage wandelen. Op deze manier heeft u toch alles bij u voor een ontspannen vakantie.

Voor meer informatie over de KAT-Walk: www.kat-walk.at

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Hopfgarten

Eindpunt

Fieberbrunn

Bergketen

Lengte

105,4 km

Duur

6 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.988 m596 m

Hoogtemeters bergopwaarts6.299 m
Hoogtemeters afdaling6.057 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Routebeschrijving

Etappe 1: Hofpfgarten – Kelchsau
Hoogtemeters: 800 m bergopwaarts / 650 m bergafwaarts, duur: 5 uur, lengte: 17,5 km

De eerste etappe van de langeafstandswandeling gaat eerst licht bergopwaarts door bossen en weilanden en voert langs de traditionele boerderijen van de Penningberg. Na een kort vlak stuk in de richting van Innerpenningberg begint de tweede klim naar de Haagalm. Zonder het hoogteverschil te merken, bereikt u de Höhenbrandalm, waar de afdaling over een bosweg naar Kelchau begint.

 

Etappe 2: Kelchsau – Windautal
Hoogtemeters: 1.200 m bergopwaarts / 1.100 m bergafwaarts, duur: 6 uur, lengte: 15,5 km

Deze etappe leidt over eenvoudige tot gemiddelde zware klimroutes en bospaden. Verschillende almen langs de route nodigen u uit om een korte pauze in te lassen. De beklimmingen zijn gemiddeld niveau en op slechts enkele korte stukken iets steiler. Met 1.200 hoogtemeters bergopwaarts is enige conditie vereist voor deze etappe. Het hoogste punt van de route is de Lodron. Dit 360-graden punt met zicht op de Hohe Tauern en het Wilder Kaiser gebergte is één van de beste uitkijkpunten van de Kitzbüheler Alpen.

 

Etappe 3: Windautal - Aschau
Hoogtemeters: 1.050 m bergopwaarts / 900 m bergafwaarts, duur: 6,5 uur, lengte: 19 km

De paden van deze etappe zijn over het algemeen niet moeilijk. Enkel het gebied rond de Hintenkarscharte is als gemiddeld zwaar geclassificeerd. De lengte van ongeveer 19 km vereist wel enige conditie.

 

Etape 4: Aschau - Kitzbühel
Hoogtemeters: 1.00 m bergopwaarts / 1.250 m bergafwaarts, duur: 6,5 uur, lengte: 16,5 km

Klimmend gaat u door weides naar de Swarzkogelscharte. Vanaf hier wandelt u op bijna 2.000 meter hoogte door het Kitzbühel skigebied naar de Hahnenkamm. Daar begint de afdaling over het Streif parcours naar Kitzbühel. Informatieborden langs de route informeren u over bekende delen van de Streif. Middelzware trajecten bergop- en afwaarts en passages over rijwegen karakteriseren deze etappe.

 

Etappe 5: Kitzbühel - St. Johann in Tirol
Hoogtemeters: 1.250 m bergopwaarts / 1.350 m bergafwaarts, duur: 6,5 uur, lengte: 17 km

De vijfde etappe vereist de meeste conditie en gaat over de bekende Kitzbüheler Horn naar St. Johann. Als u wilt, kunt u de route inkorten door gebruik te maken van bergliften. Wijds uitzicht, een goed onderhouden Alpenbloementuin, een waterval en een aantal pauzeermogelijkheden, zorgen ervoor dat daze etappe een bijzondere belevenis is. De afdaling van Kitzbüheler Horn naar Harschbichl is spectaculair te noemen.  

 

Etappe 6: St. Johann in Tirol - Fieberbrunn
Hoogtemeters: 1.100 m bergopwaarts / 1.000 m bergafwaarts, duur: 6,5 uur, lengte: 18,5 kilometer

Deze etappe voert naar een afgelegen plateau met diverse karstverschijnselen en droge almweides. Vlaktes met bergdennen, gemengde bossen en het weidse uitzicht maken deze bergervaring af. De wandeltocht bevat klimroutes, weidewegen en gezellige openbare wegen en is slechts gedeeltelijk als gemiddeld zwaar geclassificeerd.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.